2017-01-24 09:14


Monica Iacob Ridzi, la DNA pentru a studia materialul de urmărire penală

 |  09:53
Monica Iacob Ridzi, la DNA pentru a studia materialul de urmărire penală

Fostul ministru alTineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a venit, miercuri, la DNA pentrustudierea materialului de urmărire penală în dosarul în care este acuzată deabuz în serviciu, ea declarând că în mod normal nu ar trebui să fie trimisă înjudecată, dar "cu siguranţă aşa se va întâmpla".

Monica IacobRidzi a ajuns la sediul DNA în jurul orei 9.15, ea declarând că a venit săstudieze materialul de urmărire penală din dosarul în care este cercetatăpentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Ridzi a precizat că în mod normal nu ar trebui să fie trimisă în judecatăîn acest dosar, însă, având în vedere evoluţia lucrurilor, "cu siguranţăaşa se va întâmpla.

Fostul ministru a mai spus că avenit marţi la DNA, aşa cum a convenit cu procurorii anticorupţie, precizând căeste primazi când studiază materialul de urmărire.

Moniza Iacob Ridzi a fost la DNA şi în 22 martie, cândprocurorii i-au comunicat că peste o săptămână va putea să consulte dosarul deurmărire penală.

Avocatul Alexandru Chiciu, care o reprezintă pe Ridzi,spunea atunci că fostul ministru a dat o singură declaraţie în faţaprocurorului, în cursul actelor premergătoare.

Fostul ministru al Tineretuluieste cercetat de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu contra intereselorpublice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectualîn legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţieşi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legeacontabilităţii.

Prejudiciul reţinut de DNA înacest dosar este de 100.000 de lei,care ar fi fost creat în urma achiziţionării de către Ministerul Tineretului şiSportului (MTS) a unor produse electronice, printre care laptopuri şi unfrigider, declarau surse judiciare.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010,cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precumşi cererea de extindere a cercetării penale.

Anterior, în 28 iulie 2009,Parlamentul a aprobat cererea procurorilor anticorupţie de începere a urmăririipenale faţă de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, într-un primdosar.

Procurorii anticorupţieexplicau, în referatul pe care l-au transmis Parlamentului, că fostul ministruMonica Iacob Ridzi ar fi cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi făcutconsiliera sa, Ioana Vârsta, în legătură cu atribuirea unor societăţi a treicontracte privind organizarea evenimentului din 2 mai 2009, de la Costineşti.

Procurorii au constatat că Ioana Vârsta, consiliera MonicăiIacob Ridzi, a cerut să se facă trei variante cu activităţi şi valori estimatepentru evenimentul din 2 mai, respectiv de 300.000 de euro, 400.00 de euro şide 500.000 de euro.

În luna martie 2009, Vârsta, consiliera personală aministrului afacerilor externe şi asociată la mai multe societăţi comerciale cusediul în Bucureşti, s-a întâlnit cu Bogdan Petre Iacobescu, administrator lasocietatea Artisan Consulting şi societatea Compania de Publicitate Mark,ocazie cu care i-a comunicat că, în 2009, Ministerul Tineretului şi Sportului,precum şi alte insittuţii publice urmează să facă achiziţii care au ca obiectservicii de publicitate - comunicare şi organizare de evenimente.

La începutul lunii aprilie 2009, după ce Vârsta a fostîncadrată în funcţia de consilier personal al ministrului Tineretului şiSportului, a iniţiat, la sediul societăţii Red Apple Communication dinBucureşti, o întâlnire cu reprezentanţii firmei, în cursul căreia le-ar fipromis că le va facilita încheierea unui contract cu MTS având ca obiectorganizare de manifestări dedicate Zilei Naţionale a Tineretului, în data de 2mai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image