2017-01-24 07:14


Monica Iacob-Ridzi se va interna la o clinică din Austria pentru o biopsie osteo-medulară

 |  19:54
Monica Iacob-Ridzi se va interna la o clinică din Austria pentru o biopsie osteo-medulară

Fostulministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi se va interna, luni, lao clinică din Austria,unde va face mai multe investigaţii şi o biopsie osteo-medulară.

Monica Iacob-Ridzi susţine pe blogulsău că va fi internată, luni, într-o clinică austriacă, urmând ca marţi să fiesupusă unei biopsii osteo-medulare, intervenţie efectuată sub anesteziegenerală.

"Nu mă aşteptam la acest verdict, recunosc. După zecile de analizefăcute, după tratamentele riguroase din ultimele luni, am sperat că sunt pedrumul unei însănătoşiri în evoluţie. Rezultatele sunt, însă, contradictorii,diagnosticul este incert. Prognoza... imposibil de estimat", arată MonicaIacob Ridzi pe blogul său.

Fostul ministru aminteşte totodată şi "de aşa-zisa strategie"de scăpare de responsabilitatea juridică prin inventarea acestui diagnostic.

"«Uitasem»,pentru o secundă, de leucopenie, de sindromul mielodisplazic şi de toatecomplicaţiile aferente. Mulţi dintre apropiaţii mei au fost întrebaţi, directsau pe ocolite, dacă afecţiunile medicale despre care, fragmentar, auziseră dinpresă, sunt sau nu parte a unei ticluite strategii. Recunosc, mă aşteptam laastfel de întrebări, nu m-am supărat. Numele meu a primit atâtea adjective,atâtea neadevăruri, am suportat invective legate de viaţa mea în cele mai miciamănunte, încât o astfel de «palmă»nu mă mai surprindea... Nu, afecţiunile mele medicale nu sunt inventate. Darnici nu voi intra în detalii despre ele şi nici nu m-am prevalat ori nu mă voiprevala vreodată de ele. Nu mă pot afecta astfel de întrebări. M-au durut, odată, afirmaţiile sarcastice ale unor deontologi şi «oameni ai legii» care, îna şaptea lună de sarcină cu probleme, mă întrebau «dacă mai torn un copil, câto să mai dureze procedurile?!», deşi răspunsesem prezent ori de câte ori măchemaseră... Nu, nu sunt inventate", afirmă Ridzi.

Monica Iacob-Ridzi a fost internată, la sfârşitul lunii noiembrie 2010,la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu o infecţie legată de măduva osoasă,declara atunci Bogdan Popescu, purtător de cuvânt al unităţii sanitare.

Bogdan Popescu preciza că Monica Iacob-Ridzi a fost internată la secţiaHematologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Deputatul are o suferinţă la măduva osoasă, acutizată din cauza uneiinfecţii, potrivit medicului.

Fostul ministru al Tineretului este acuzat într-un dosar de abuz înserviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentrusine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cufapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte decorupţie, în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de falsintelectual la Legea contabilităţii, în formă continuată.

Prejudiciul în acest dosar este de 100.000 de lei, creat în urmaachiziţionării de către MTS a unor produse electronice, printre care şilaptopuri, un frigider, declarau surse judiciare.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea DNA deîncuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea deextindere a cercetării penale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ulterior că acest caz a creat unmare deserviciu României în procesul de aderare la Spaţiul Schengen şi estenevoie de un aviz favorabil în alte dosare, la începutul sesiunii parlamentare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image