2017-01-16 17:32

EVENIMENT


Monica Macovei îşi cere singură demisia. Intelectualii de dreapta dau un ultimatum Guvernului Boc

 |  19:52
Monica Macovei îşi cere singură demisia. Intelectualii de dreapta dau un ultimatum Guvernului Boc

Intelectualii şi organizaţiile civice au demonstrat că şi răbdarea lor are o limită. Celde-al 14-lea Apel pe care l-au trimis Guvernului se diferă faţă de celeanterioare printr-o notă critică şi dură la adresa Guvernului şi prin douăameninţări la adresa lui Boc. Deşieuroparlamentarul Monica Macovei se află printre semnatarii apelului, numele ise regăseşte pe lista neagră a demisiilor de onoare adăugată Apelului cu nr.14.

În cazul în care nuprimesc până la finalul săptămânii un răspuns favorabil Apelului, iniţiatorii ameninţăcă vor cere demisia de onoare din fruntea PDL atât a premierului, cât şi a altorfruntaşi ai PDL. Prima pe listă se află, în mod ironic, Monica Macovei, deşi afost una dintre semnatarele apelului. Aceasta este urmată pe lista neagră a apeluluişi de alţi politicieni, precum Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, SeverVoinescu, Cristian Preda, Traian Ungureanu sau Gheorghe Flutur. Stoica şiUngureanu au semnat de asemenea Apelul.

Iniţiatorii Apeluluiîi reamintesc lui Emil Boc faptul că Guvernul Năstase s-a dovedit a fiantitotalitar atât în 2002, când a interzis fascismul, cât şi în 2004, când adeclarat Ziua Comemorării Holocaustului în România. Aceştia au mai dat caexemplu şi Guvernul bulgar, care a declarat ziua de 1 februarie drept ZiuaRecunoaşterii şi Omagierii victimelor regimului comunist. În plus, aceştia îiatrag atenţia premierului că Parlamentul European a adoptat, în 2009, dupălansarea acestui apel, rezoluţia prin care ziua de 23 August a fost declaratăZiua Europeană a Victimelor Stalinismului şi Nazismului.

Intelectualii românivor să ducă lucrurile şi mai departe, până la Partidul Popular European. Dacănu vor da curs apelului, aceştia îi vor solicita lui Wilfried Martens,preşedintele PPE, să demareze procedurile pentru excluderea PDL din formaţiuneaeuropeană.

“Atunci când justiţianu reuşeşte să fie o formă de memorie, memoria singură poate să fie o formă dejustiţie” - Ana Blandiana


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image