2019-05-19 16:25


Motivarea condamnării Alinei Bica la închisoare: A acţionat cu intenţie în ajutorul lui Ovidiu Tender

 |  19:04
Motivarea condamnării Alinei Bica la închisoare: A acţionat cu intenţie în ajutorul lui Ovidiu Tender

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a publicat motivarea deciziei de condamnare a Alinei Bica la patru ani de închisoare. Judecătorii spun că procurorii au reuşit să demonstreze că fostul magistrat a încercat să îl ajute pe omul de afaceri Ovidiu Tender să scape de închisoare, iar pedeapsa de 4 ani în spatele gratiilor, dată de prima instanţă, demonstrează că faptele de corupţie în rândul magistraţilor trebuie sancţionate aspru, scrie Digi24.ro.

Cei cinci judecători care au condamnat-o pe Alina Bica la patru ani de închisoare au considerat că faptele acesteia au pus în pericol Justiţia, mai ales că a încercat să ajute un inculpat, Ovidiu Tender, din postura de şef al unui parchet important.

"Sub aspectul laturii subiective, în opinie majoritară, se constată că inculpata B. a acţionat cu intenţie calificată prin scop, probele administrate în cauză dovedind că a realizat şi urmărit să dea ajutor inculpatului T. pentru uşurarea situaţiei juridice a acestuia, prevăzând că prin faptele sale creează o stare de pericol pentru înfăptuirea justiţiei, acţiunile inculpatei nefiind bazate pe bună credinţă, astfel cum a susţinut în declaraţiile date, ci au urmărit să eludeze dispoziţiile legii şi să lezeze ordinea de drept. (...) În cazul apelantei intimate inculpate B., instanţa de fond a respectat întrutotul criteriile anterior menţionate, dând dovadă de suficientă fermitate, atât prin proporţionalizarea pedepsei, orientând-o spre maximul prevăzut de norma penală, cât şi prin alegerea unei modalităţi privative de executare a acesteia, astfel încât nu se impune a se reindividualiza pedeapsa în sensul cerut de parchet. Totodată, se apreciază că pedeapsa de 4 ani închisoare stabilită de instanţa de fond este în măsură să asigure funcţiile de constrângere şi de reeducare precum şi scopul preventiv al sancţiunii", au apreciat magistraţii în motivare.

Alina Bica este încarcerată, în prezent, într-un penitenciar din San Jose, Costa Rica, alături de prietena sa, fostul ministru Elena Udrea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-08

TAGURI: alina bica, motivare, inchisoare,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CE TOT LE DAțI
08 Dec 2018

pe CURVELE-ASTE MAFIOTE pe post? Au fost lăsate SĂ FUGĂ de către SERVICII și JUSTIȚIE, DUCĂ-SE!!!! De Udrea se știa că-i de fapt agent CIA, ca și regina vămilor, care grohăie acum că vrea un post de euro-parlamentar ....nu-i de lepădat apartenența jidănească a Bicei, ca și a lui Mazăre ca și ale altor târâturi ”refugiate” politic prin Austria de pildă, alții prin Serbia...unele pot fi și gipsy, așa cum fu primul PREȘ de după 90,și tot așa!
ANONIM
08 Dec 2018

RIME ORDINARE . LA SAPUN
ANONIM
09 Dec 2018

TOATE CURVELE VESTITE ALE PULITICI TIGANESTI
Random imageUltimele stiri


STARBAG