2017-01-17 06:59

EVENIMENT


Muammar Kadhafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din răzbunare

 |  14:30
Muammar Kadhafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din răzbunare

Ministrul britanic alJustiţiei, Kenneth Clarke, a avertizat că liderul libian Muammar Kadhafi arputea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din Scoţia, ca să serăzbune pentru rolul Marii Britanii în operaţiunile din Libia, relatează TheGuardian, în ediţia electronică.

"Avemun interes deosebit în Maghreb (vestul Africiide Nord), acela este Lockerbie", a declarat Clarke într-un interviu pentruThe Guardian. "Poporul britanic are motive să-şi amintească blestemul luiKadhafi - Kadhafi înapoi la putere, bătrânul Kadhafi caută răzbunare, avem uninteres real să prevenim acest lucru", a afirmat lordul cancelar.

Clarke adaugă cărezoluţia ONU nu sprijină o schimbare a regimului, precizând că ocupaţia ar fio nebunie. Dar remarcile sale sugerează că miniştrii britanici recunosc că acumau un interes de securitate direct pentru înlăturarea lui Kadhafi de la putere.

Libia a fost implicatăîn atentatul comis în 1988 la bordul unui avion american deasupra localităţiiscoţiene Lockerbie, soldat cu 259 de morţi la bordul avionului şi 11 la sol.

Întrebat dacă publicular tolera un răzoi îndelungat, Clarke a declarat: "Avem un sprijinputernic din partea publicului". Acesta "va sprijini participareanoastră atât timp cât este mulţumit că o facem pentru motivele pe care le-amspus şi nu ne îndreptăm spre ocuparea unei alte ţări".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image