2017-01-20 05:54

EVENIMENT


Muncipiul Craiova, primul beneficiar al unui proiect de inovare

 |  18:18
Muncipiul Craiova, primul beneficiar al unui proiect de inovare

Lansarea Programului Orizont 2020 a marcat şi prezentarea primului proiect de infrastructură de mare amploare de succes din România. Coordonatorul proiectului „Modern”, Gabriel Vlăduţ, a vorbit despre primul proiect de anvergură de succes care a fost implementat în România, după aderarea la Uniunea Europeană.

Acesta a fost desfăşurat în cadrul proiectului Civitas, prin finanţarea FP7, iar beneficiarii au fost locuitorii oraşului Craiova, valoarea totală a investiţiei fiind de 15 milioane de euro. Capitala Olteniei a devenit cu această ocazie unul dintre primele 10 oraşe inovative europene, fiind de altfel nominalizată, cu ocazia Formului Civitas de la Malmo, pentru acest titlu datorită inovărilor tehnologice în transportul urban.

Proiectul „Modern” şi-a propus creşterea calităţii vieţii în oraşe prin reducerea poluării generate de transport, a dependenţei de carburanţi auto şi implementarea unor măsuri de reducere a consumurilor de energie. Astfel, în ultimii trei ani, locuitorii din Craiova au beneficiat de adaptarea a 10 autobuze la alimentare cu bio-diesel, 9 tramvaie acţionate eficient cu reducere de consumuri energetice şi 107 vehicule dotate cu sistem e-ticketing şi GPS.

De asemenea, Craiova a devenit unul dintre primele oraşe de mărime medie din Europa care a luat decizia închiderii totale pentru circulaţie a centrului oraşului. Proiectul „Modern” a fost implementat în mai multe oraşe europene, Craiova devenind primul oraş românesc care a coordonat activitatea unui proiect de asemenea dimensiuni în cadrul UE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06

TAGURI: orizont 2020, gabriel vladutComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image