2018-11-12 20:30


Nae Nicolae, „Regele imobiliarelor” şi prieten cu Becali, spulberat de tren

 |  20:13
Nae Nicolae, „Regele imobiliarelor” şi prieten cu Becali, spulberat de  tren

Patronul echipei de fotbal FC Ştefăneşti, Nae Nicolae, un apropiat al lui Gigi Becali, a murit, ieri, după ce maşina Bentley condusă de acesta a fost lovită de un tren de persoane, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe Şoseaua Petricani, la ieşirea din Capitală spre Pipera, judeţul Ilfov, potrivit unor surse din Poliţie. În urma impactului, autoturismul a fost aruncat la o distanţă de aproximativ 300 de metri de trecerea la nivel cu calea ferată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că persoana aflată în maşină a decedat, autoturismul condus de aceasta fiind distrus în proporţie de 90 la sută. „Trenul IR 1681 care circulă în relaţia Bucureşti - Constanţa a surprins şi lovit un autoturism la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 11+046, dotată cu barieră automată funcţională. Echipele de intervenţie s-au deplasat la faţa locului”, arăta într-un comunicat de presă  Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA. Circulaţia feroviară pe relaţia Bucureşti Băneasa - Pantelimon a fost închisă începând cu ora 10.30 şi a fost reluată pe firul II începând cu ora 14.00. 

Milionarul mort, naşul lui Adi Minune

Nae Nicolae era supranumit “Regele imobiliarelor” din Ilfov. El se număra printre cei mai bogaţi români, averea sa datorându-se afacerilor cu terenuri din jurul Bucureştiului. Nae Nicolae a fost şi consilier judeţean în Ilfov, fost vicepreşedinte PSD Ilfov şi a realizat, de-a lungul timpului, tranzacţii imobiliare importante cu membri marcanţi ai PSD. Nae Nicolae avea legături strânse de prietenie şi de afaceri şi cu primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, şi era finul lui Sergiu Sechelariu, fratele fostului primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu. În urmă cu câţiva ani, cei trei au fost inculpaţi într-un proces privind o tranzacţie imobiliară, pentru care BRD Buşteni ar fi acordat un credit ilegal. Omul de afaceri era şi unul dintre naşii de cununie ai manelistului Adrian Minune. Presa a mai scris că omul de afaceri mort în accidentul de ieri era un împătimit al jocurilor de noroc, iar în urmă cu câţiva ani ar fi pierdut într-o singură noapte, la table, un teren în valoare de 10 milioane de euro în faţa prietenului său, Gigi Becali.

Colecţii de maşini şi ceasuri de lux

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, din 11 iunie 2012, Nae Nicolae deţinea în Ştefăneştii de Jos 16 hectare de teren intravilan şi 51,65 de hectare de teren arabil. Terenuri intravilane mai deţinea în Voluntari (4,65 hectare) şi în Pantelimon (1,8 hectare). Nae Nicolae mai avea trei apartamente în Bucureşti (115 metri pătraţi, 170 de metri pătraţi şi 110 de metri pătraţi) şi o casă în Ştefăneştii de Jos (310 de metri pătraţi). Fostul consilier avea şase maşini proprietate personală: trei Toyota (2011), un Range Rover (2009), un Ferrari (2011) şi o motocicletă Honda. Mai deţinea două ceasuri Franck Muller, evaluate la 100.000 de euro, două ceasuri Audemars Piguet, evaluate la 60.000 de euro şi un ceas Jaeger-LeCoultre, evaluat la 48.000 de euro. În bănci avea două depozite de 19.000 de euro şi 500.000 de lei. Cu toate acestea, Nae Nicolae nu a declarat nici un venit. În 2010, Nicolae declara alte două maşini de lux şi trei ceasuri scumpe. În aceeaşi declaraţie de acum trei ani, el arăta că l-a împrumutat pe partenerul său de afaceri, Lucian Enache, cu suma de 1.700.000 de euro. Omul de afaceri deţinea, în plus, trei ceasuri Rolex, evaluate la 30.000 de euro, un Bentley GTC (2008) şi un Porsche Cayenne (2008). Nae Nicolae mai deţinea 37,5% din societatea Real Estate Construct SRL din Tunari, care are ca obiect de activitate lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Potrivit datelor oferite de vrăjitorul.eu, partenerii săi sunt Lucian Enache (37,5%) şi Ştefan Anica (25%). La Ministerul de Finanţe firma a raportat o cifră de afaceri de 962.425 de lei. În 2012, a avut profit de 43.543 de lei şi datorii de 6.143.513 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: Nae, Nicolae, Bentley, spulberat, tren, mort, accident
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...