2017-01-24 21:23


Naşul lui Adi Minune, arestat în dosarul pastorului ţepar. Procurorii bucureşteni au reţinut un consilier local din Ilfov pentru spălare de bani şi complicitate la înşelăciune

 |  18:41
Naşul lui Adi Minune, arestat în dosarul pastorului ţepar. Procurorii bucureşteni au reţinut un consilier local din Ilfov pentru spălare de bani şi complicitate la înşelăciune

Naşullui Adrian Simionescu, cunoscut ca Adi Minune, Aurel Pârvu, a fost arestat,ieri, într-un dosar legat de fraude bancare, fiind acuzat că a obţinut aproape450.000 de euro despre care ştia că provin dintr-o înşelăciune în dauna uneibănci.

Potrivitprocurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti, AurelPârvu, funcţionar în cadrul Primăriei din comuna ilfoveană Ştefăneştii de Jos,unde Adi Minune este consilier, este acuzat de două fapte de complicitate laînşelăciune, precum şi de spălare de bani.

„Şi-auîmpărţit folosul obţinut”

Primadintre cele două fapte, de complicitate la înşelăciune, se referă la ajutoruldat pastorului Dan Burcică (arestat anul trecut) şi Elenei Daniela Pârvoipentru a încheia un contract între firma acesteia şi Primăria din Ştefăneştiide Jos, deşi Pârvu ştia că firma "nu desfăşoară nici un fel de activitatecomercială", astfel că respectivul contract "nu poate fiexecutat".

Ceade-a doua faptă de care este acuzat - complicitate la înşelăciune - constă înajutorul dat lui Burcică şi unui alt inculpat din dosar, Bogdan Aurel Vraciu,în a obţine fraudulos un credit bancar printr-o firmă, Pârvu participând,susţin procurorii, la "împărţirea folosului obţinut". Fapta despălare de bani constă în aceea că Pârvu "a dobândit suma de 447.750 deeuro cunoscând că aceasta provine din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune acărei parte vătămată a fost unitatea bancară".

Dosarde fraude imobiliare

Fostconsilier local al comunei Ştefăneştii de Jos, Aurel Pârvu este cercetatîntr-un dosar de fraude imobiliare în cadrul căruia au fost făcute, miercuriseară, mai multe percheziţii la sediul primăriei din localitate şi la locuinţaacestuia. Acţiunea de miercuri a anchetatorilor este o continuare a unei anchetemai vechi, în care mai multe persoane, printre care şi pastorul Dan Burcică,sunt acuzate în legătură cu fraude imobiliare. În noiembrie 2010, Burcică şialţi opt suspecţi au fost reţinuţi. Pastorul este acuzat că ar fi obţinutcredite bancare cu ajutorul unor acte false, din care reieşea că esteproprietar al unui teren valoros, dar care, de fapt, aparţinea primăriei.

AurelPârvu (PSD) a candidat pentru postul de primar la Primăria din Ştefăneştii deJos, la alegerile locale din 2008. Anghel Rababoc (PNG) a câştigat atuncialegerile pentru primăria comunei ilfovene.

Pârvua fost consilier local în Consiliul Local al comunei Ştefăneştii de Jos până în29 septembrie 2009. Atunci, Consiliul Local a luat act de demisia depusă deAurel Pârvu şi a declarat vacant locul de consilier local ocupat de acesta. Olună mai târziu, în locul lui Pârvu a fost validat Gheorghe Cataramă, carefigura ca supleant pe lista de candidaţi a Partidului Social Democrat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image