2019-04-26 03:14


Nati Meir, 7 ani de închisoare

 |  20:21
Nati Meir, 7 ani de închisoare
Fostulparlamentar Nati Meir a fost condamnat, miercuri, la şapte ani de închisoare cuexecutare, în al doilea dosar de înşelăciune, prin decizia TribunaluluiBucureşti, care nu este definitivă şi poate fi contestată. Instanţa a finalizatîn urmă cu două săptămâni dezbaterile în acest dosar, însă pronunţarea a fostamânată pentru miercuri.

Parchetulde pe lângă Tribunalul Bucureşti l-a trimis în judecată, pe 9 februarie, pefostul deputat PRM Nati Meir, în stare de arest preventiv, în dosarul în careacesta este acuzat că a înşelat mai multe persoane, folosindu-se de calitateasa de fost parlamentar şi candidat la Preşedinţia României.

Anchetatoriiau reţinut, în rechizitoriul prin care au dispus, în februarie, trimiterea înjudecată a lui Nati Meir, că acestaa profitat, în perioada ianuarie-octombrie2009, de poziţia sa publică, respectiv de fost deputat în Parlamentul Românieişi candidat la Preşedinţia României, şi i-a indus în eroare pe Silvian FilotiIlie, Ilinca Ştefan, Marius Dumitru, Florin Drăghici, Radu Pîndici, MarianaOţetaru, Valentin Bălănescu şi George Mantea, cărora le-a produs o pagubă de444.235 de lei.

Astfel,Nati Meir s-a prezentat părţilor civile ca fiind o persoană cu puterefinanciară care oferă împrumut sume mari în valută, cu garanţii imobiliare, şile-a arătat acestora în momentul încheierii contractelor de împrumut ori peparcursul derulării acestora, un rucsac plin cu valută falsă, se arată încomunicat.

Pede altă parte, fostul parlamentar a mai fost condamnat, pe 2 martie, la opedeapsă de 4 ani de închisoare, cu executare, tot pentru înşelăciune, îndosarul în care a fost trimis în judecată în 2006, dar hotărârea nu estedefinitivă, procesul fiind în faza de apel. De asemenea, Tribunalul a decis înacel dosar ca Meir să fie obligat să returneze către 71 de persoane pe carele-ar fi înşelat aproximativ 44.000 de lei, 40.000 de dolari şi 5.400 de euro.Instanţa l-a mai obligat pe Meir să achite către Autoritatea Naţională deAdministrare Fiscală (ANAF), în solidar cu firma SC Orwalsam Trading SRL, peste30.000 de lei. Meir va trebui să achite şi 70.000 de lei, cheltuieli dejudecată către stat.

Într-unal treilea dosar, de data aceasta instrumentat de DNA, Nati Meir a fost trimisîn judecată, alături de fiul său, Or Meir, pentru trafic de influenţă,respectiv complicitate la trafic de influenţă, după ce au pretins bani de lamai multe persoane, spunând că pot interveni la judecători de la TB Galaţi şiÎCCJ. Procesul celor doi este pe rol, la Tribunalul Galaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG