2019-03-19 04:26


Neagu DJUVARA, înmormântat la cimitirul Bellu cu onoruri militare

 |  16:10
Neagu DJUVARA, înmormântat la cimitirul Bellu cu onoruri militare

Neagu Djuvara a fost înmormântat duminică la cimitirul Bellu din Capitală, cu onoruri militare. Zeci de persoane au adus omagiu „ultimului mare boier din cultura română”, între ele numărându-se Constantin Bălăceanu-Stolnici şi Nicolae Manolescu.

Trupul neînsufleţit al istoricului şi scriitorului Neagu Djuvara a fost depus la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” din Bucureşti, unde duminică a avut loc slujba de înmormântare, prezidată - la cererea lui Neagu Djuvara - de episcopul greco-catolic de Bucureşti.

„Pentru mine şi mulţi alţii este dispariţia unui om fermecător, care ştia să îţi dea încredere. Reprezenta o specie pe cale de dispariţie. A fost un ultim supravieţuitor al unei tradiţii nobile”, a spus Andrei Pleşu.

Istoricul a fost înhumat în mormântul familiei Djuvara din cimitirul Bellu, unde i-au fost aduse onorurile militare cuvenite pentru un Cavaler al ordinului naţional „Steaua României”.

„Ultimul mare boier din cultura română”, aşa l-a caracterizat Nicolae Manolescu pe Neagu Djuvara, potrivit News.ro.

Constantin Bălăceanu Solnici, venit să îi aducă un ultim omagiu prietenului său a afirmat: „Este dispariţia unui cărturar, printre ultimii mari cărturari ai noştri. O personalitate interesantă, pitorească. Teribilist puţintel, care a supărat pe câţiva, a fost una dintre marile figuri ale secolului nostru”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-28
Citeste si:
A MURIT istoricul Neagu Djuvara. Diplomatul avea 101 ani

TAGURI: Neagu DJUVARA, inmormantat, bellu, onoruri militare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...