2017-01-24 01:03


Dosar pentru neglijenţă criminală. GALERIE FOTO!

 |  21:00
Dosar pentru neglijenţă criminală. GALERIE FOTO!

Mai întâi şase adolescente cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, după care alte zece persoane - cu vârste cuprinse între 33 şi 45 de ani - au fost victimele unor explozii provocate de acumulări de gaze care s-au produs în acest weekend în clubul Eufobia din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş.

Un număr de 17 persoane au fost rănite în cele două explozii produse în clubul din Sighetu Marmaţiei, victimele suferind arsuri de gradele I, II şi III, în zona feţei şi a membrelor superioare. Prima explozie a avut loc în toaleta clublui, locul unde cele şase adolescente au vrut să fumeze. Ceilalţi accidentaţi, care au descoperit la faţa locului o improvizaţie de instalaţie de gaze, au aprins detectorul de gaze înăuntrul clubului şi nu în afara lui, aşa cum ar fi trebuit, iar acest lucru a condus la producerea celei de-a doua explozii. Printre răniţii celei de-a doua explozii se află trei angajaţi ai ISU Maramureş, trei poliţişti şi cinci civili. Cercetările privind cauzele accidentului sunt în fază preliminară şi sunt instrumentate de prim-procurorul de pe lângă Judecătoria Sighet, Ioan Ardelean.

Potrivit Eugeniei Gogea, primarul oraşului Sighetu Marmaţiei, vestea bună este că „toţi au fost răniţi, dar e bine că nu a existat nici un mort. Ne rugăm ca toţii medicii implicaţi în salvarea celor răniţi să îi ţină în viaţă şi să-i ajute să trăiască”, ne-a declarat edilul, vizibil afectat de ce s-a întâmplat peste drum de primărie, pe strada Coposu. Declaraţia acesteia a fost făcută la momentul în care toţi cei şase plus nouă supravieţuitori ai deflgraţiei de ieri fuseseră aduşi la Spitalul de Arşi şi Spitalul Floreasca din Bucureşti cu un avion militar pus la dispoziţie de MApN la intervenţia lui Raed Arafat.

Stare critică, dar şi stabilă

Potrivit dr. Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti, „la Spitalul Floreasca au fost aduşi 4 răniţi, dintre care 2 în stare destul de gravă. Aceştia au arsuri, la primele evaluări făcute, în peste 40-50% din suprafaţa corpului. Arşii necesită măsuri speciale de îngrijire în sensul că trebuie păstraţi într-un mediu cât mai steril”. Întrebat dacă poate interveni decesul uneia dintre vitimele de la Sighet, Opriţa a precizat: „Depinde dacă vor face complicaţii. Iar acestea apar, de obicei, doar după câteva zile, nu la început! Ceilalţi răniţi aduşi la Bucureşti sunt la Spitalul de Arşi”.

Reprezentant ISU: Sunt plecat în Caraibe. Lasă mesaj, poate-l ascult

Fără să fi fost victimă a deflagraţiei de la Sighet, dar în orice caz responsabil cu informarea şi comunicarea publică, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, plutonierul adjunct Cornel Băbuţ, avea telefonul închis şi mesageria vocală activată. Mesajul robotului telefonic este: „Salut! Sunt Cornel. Sunt plecat în Caraibe. Lasă mesaj, poate-l ascult”.

Era obligatorie oprirea gazelor

Reprezentanţii ITM Maramureş s-au autosesizat în cazul exploziei de la Sighetu Marmaţiei, iar specialişti de la INSEMEX Petroşani vor merge la Sighetu Marmaţiei pentru a efectua măsurători şi cercetări în vederea stabilirii cauzei deflagraţiilor. Reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş s-au deplasat duminică la clubul din Sighetu Marmaţiei unde s-au produs cele două deflagraţii soldate cu 17 răniţi, pentru a stabili cauzele. Purtătorul de cuvânt al ITM Maramureş, Mircea Onea, a declarat că este prematur să spună cum vor fi trase la răspundere persoanele care nu au respectat procedura standard în cazul acumulărilor de gaze. „Nu pot să vă spun dacă au fost sau nu oprite gazele. Sunt acele echipe formate la nivelul mai multor instituţii care verifică aceste aspecte. Era o procedură standard care trebuia îndeplinită, aveau obligaţia de a opri toate reţelele de gaz, electricitate şi apă. Echipele are sunt în teren vor verifica dacă s-au respectat procedurile”, a spus Onea.

Mesaje de susţinere pe pagina clubului

Rudele răniţilor din a doua explozie au mers cu sufletul la gură la spitalul din Sighetu Marmaţiei, imediat după ce au fost anunţate de incident. Cu lacrimi în ochi, mamele, bunicile sau fraţii au stat pe holurile spitalului până în momentul în care oamenii au fost duşi pe Aeroportul din Baia Mare şi apoi către Bucureşti. Pe pagina de Facebook a Clubului Euphobia din Sighetu Marmaţiei, tinerii le transmit însănătoşire grabnică victimelor, unii dintre ei fiind chiar martorii tragicului eveniment. „Am fost acolo. Prima oară am crezut că e o glumă, dar a venit prietenul unei fete şi a zis că prietena mea e arsă. Chiar am crezut că glumeşte. Îmi pare foarte rău şi sper să fie tot Sighetul alături de răniţi”, scrie un tânăr.

„Bomba” din bucătărie

Un bărbat din oraşul Abrud, judeţul Alba, a fost rănit, sâmbătă seară, în urma unei explozii produse în locuinţa sa, cauzată, cel mai probabil, de o acumulare de gaze, iar şase apartamente din imobil au fost afectate în urma deflagraţiei. Bărbatul a suferit arsuri pe mâini şi la cap, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. Explozia s-a declanşat în momentul când bărbatul a aprins becul în bucătărie. Conform primelor informaţii, deflagraţia ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze provenite de la o butelie de aragaz. În urma exploziei, şase apartamente din imobil au fost avariate, având deteriorate uşile şi ferestrele.

I-a luat foc locuinţa de la o ţigară

Un bărbat de 65 de ani din municipiul Călăraşi a ajuns la spital cu arsuri pe corp în urma unui incendiu izbucnit, ieri, în propriul apartament. Din primele cercetări se pare că incendiul a izbucnit de la o ţigară aprinsă care a căzut pe canapeaua pe care bărbatul se odihnea. Bărbatul a suferit arsuri de gradele II şi III la nivelul mâinii stângi şi de gradul II la nivelul gâtului şi al feţei. El a fost preluat de un echipaj de prim-ajutor şi transportat la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi pentru acordarea de îngrijiri medicale. Potrivit vecinilor, acest incendiu este cel de-al treilea izbucnit în apartamentul bărbatului, toate fiind produse de la ţigări aprinse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

Mai multe imagini:
Dosar pentru neglijenţă criminală. GALERIE FOTO!
zoom
Dosar pentru neglijenţă criminală. GALERIE FOTO!
zoom
Dosar pentru neglijenţă criminală. GALERIE FOTO!
zoom

Dosar pentru neglijenţă criminală. GALERIE FOTO!
zoom
Dosar pentru neglijenţă criminală. GALERIE FOTO!
zoom
Dosar pentru neglijenţă criminală. GALERIE FOTO!
zoom

Dosar pentru neglijenţă criminală. GALERIE FOTO!
zoom

TAGURI: neglijenta criminala, smurd bucuresti, arsiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image