2017-01-24 23:22


Nici şase avocaţi nu au reuşit să-l scoată pe Bercea Mondialu’ de după gratii. Probele procurorilor au fost mai tari decât chichiţele avocaţilor

 |  20:16
Nici şase avocaţi nu au reuşit să-l scoată pe Bercea Mondialu’ de după gratii. Probele procurorilor au fost mai tari decât chichiţele avocaţilor
Recursulinterlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu’, a fost respins ca nefondat.Astfel, acesta va rămâne după gratii 29 de zile. El a susţinut în faţamagistraţilor că este nevinovat. Mai mult, victima şi-a schimbat declaraţiaspunând că nu Bercea Mondialu’ a fost cel care l-a înjunghiat, ci un fiu alacestuia.

Judecarearecursului formulat de Sandu Anghel împotriva măsurii de arestare preventivădispusă de Tribunalul Olt a început cu o întârziere de 15 minute, amânareafiind solicitată de procurorul de şedinţă pentru a studia mai multe cereridepuse de cei şase avocaţi care l-au reprezentat în instanţă pe Bercea Mondialu’.În faţa completului de judecată, Sandu Anghel a susţinut că este nevinovat şică el nu era de faţă în momentul în care a fost înjunghiat nepotul său, IonuţAnghel, zis Mercedes. "Eu am ajuns acolo după 10 minute, după ce am aflatde la nişte nepoţi al căror nume nu mi-l aduc aminte. Le ştiu numele înţigăneşte. Pe cuvânt că nu l-am tăiat eu pe nepotul meu. Cum aş putea să facasta, pentru că l-am crescut în casa mea?!", a afirmat Sandu Anghel. Întrebatde judecător de ce crede că a fost indicat de nepotul său atunci când a datdeclaraţii cu privire la incidentul în care a fost tăiat, Bercea Mondialu’ aspus: "Cred că din răzbunare. Sunt în duşmănie cu tatăl lui, iar copiiimei se află de mai mult timp în duşmănie cu ai lui. Copiii mei îi au la mână cunişte dosare penale şi acum au zis să se răzbune să mă aibă şi ei lamână".

“La Bucureşti vindeam un teren”

BerceaMondialu’ le-a mai spus magistraţilor că el nu a încercat să fugă şi că se aflala Bucureşti, unde a fost prins de poliţişti, pentru o tranzacţie cu un terenpe care ar fi trebuit să-l vândă unor ruşi cu un milion de euro. "Eu,vineri, a doua zi după incident, am fost la Judecătoria Slatina să iau uncertificat de grefă, iar apoi am plecat la Bucureşti să vând un teren la nişteruşi. Pe drum m-a sunat un comisar să-mi spună că mă aşteaptă să trec pe laPoliţia Judeţeană să dau nişte declaraţii. L-am sunat pe avocatul meu şi i-amspus că vin duminică sau luni dimineaţă, iar el a sunat mai departe la Poliţie.Avocatul m-a sunat şi mi-a spus că nu e nici o problemă, să trec luni", amai spus Bercea Mondialu’ în faţa instanţei.

Pede altă parte, Iancu Tănăsescu, unul dintre avocaţii lui Bercea, a cerutschimbarea încadrării juridice a faptei din tentativă la omor în vătămarecorporală gravă. "Am făcut o distincţie pentru că din nota mediculuilegist privind constatările medicale, şi anume existenţa unor leziuni pentrucare a fost nevoie internarea pentru 25 de zile, nu se face concret referire căaceste leziuni au pus în pericol viaţa victimei, sintagmă care este necesarăpentru a se proceda la încadrare la tentativă de omor, faptă pentru careinculpatul este cercetat. Medicul face constatarea că leziunea îi pun înprimejdie viaţa, sintagmă care se regăseşte la vătămare corporală gravă",a afirmat avocatul Iancu Tănăsescu.

Dinproprie iniţiativă

Însala de judecată a ajuns şi Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care a vrut, "dinproprie iniţiativă", să dea declaraţii în faţa instanţei, însă completulde judecată nu l-a audiat.

Laintrarea la Curtea de Apel însă tânărul le-a spus jurnaliştilor că nu Bercea Mondialu’este cel care l-a înjunghiat, ci un fiu al acestuia. El a mai spus că se aflasub influenţa medicamentelor atunci când a susţinut că a fost înjunghiat deBercea Mondialu’.

Membriai familiei lui Sandu Anghel au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinciani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urmaunor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosarepenale pe numele lui Bercea Mondialu’.

Acestaeste cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presarelatând că el a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope,iar în urmă cu câţiva ani a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

Înfebruarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o penepoata lui Bercea Mondialu’, ceremonia având loc la o biserică de cartier dinConstanţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image