2018-12-13 07:18


Nicolae îşi asumă renunţarea la succesiune. Fostul Principe al României vrea să-şi trăiască viaţa

 |  14:14
Nicolae îşi asumă renunţarea la succesiune. Fostul Principe al României vrea să-şi trăiască viaţa

Nepotul Majestăţii Sale Regelui, Nicolae, a făcut marţi precizări, după ce luni Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I a anunţat că acestuia i-a fost retras titlul de Principe al României şi calitatea de succesor la tron.

“Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor.

Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod.

Le mulţumesc tuturor celor care, în anii cât m-am aflat în mijlocul românilor, mi-au acordat încrederea, sprijinul şi speranţa lor, şi care şi-au oferit ajutorul la iniţiativele dedicate propăşirii României. În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România.

Doresc de asemenea să le mulţumesc autorităţilor publice centrale şi locale pentru deschiderea cu care şi-au acordat sprijinul proiectelor comune, şi mai ales familiei mele, pentru dragostea şi înţelegerea cu care m-au înconjurat aici.

Nădăjduiesc ca Dumnezeu să protejeze şi în viitor naţiunea şi Coroana Română”, precizează Nicolae într-un comunicat postat pe site-ul Familiei Regale.

Regele Mihai a comunicat că a luat aceste decizii „cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei”. Motivul ar fi că atunci când nu va mai fi Principesa, „Familia Regală și societatea românească din acele vremuri” ar avea nevoie de o „cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu gândul la ceilalți”.

Nicolae a primit prin Statutul Casei Regale, titlul de Alteță Regală și Principe al României, începând cu data de 1 aprilie 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani (este născut la 1 aprilie 1985, în Elveția). Părinții săi sunt prof. dr. Robin Medforth-Mills și ASR Principesa Elena (divorțați în 1991).

Tânărul vlăstar regal a venit în România pentru prima dată în 1992, împreună cu bunicul său, și era văzut ca o speranță pentru monarhiști. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-11

TAGURI: nicolae, principe al romaniei, regele mihai
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...