2017-01-19 13:01

EVENIMENT


Nicolescu a fost arestat din cauza influenței sale. Președintele CJ Argeș va afla, mâine, de pe patul de spital dacă rămâne în arest

 |  19:57
Nicolescu a fost arestat din cauza influenței sale. Președintele CJ Argeș va afla, mâine, de pe patul de spital dacă rămâne în arest

Recursulformulat de avocații preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, ConstantinNicolescu, arestat preventiv pentru 29 de zile, se va judeca, mâine, la Curteade Apel Piteşti, a informat purtătorul de cuvânt al instituției, CristiGălăţanu. Acesta a precizat că dosarul a sosit, ieri, la Curtea de ApelPiteşti.

Potrivitmotivării deciziei de arestare, magistrații Tribunalului Argeș consideră că „asupra inculpatului planează şi suspiciuneasăvârşirii unor fapte de corupţie care în opinia instanţei, au o maregravitate, dată fiind repetabilitatea şi amploarea acestora, modalitatea şiîmprejurările concrete de săvârşire apresupuselor fapte - utilizarea calităţii de funcţionar public în scopulobţinerii unor foloase cu titlu de mită - care duc la diminuarea prestigiuluide care ar trebui să se bucure autorităţile publice, ce au menirea să deserveascacetăţenii acestei ţări cu respectarea dispoziţiilor legale”. Totodată, „nuputem face abstracție de nemulţumirea pe care ar trezi-o în rândul persoaneloroneste, care apelează cu bună-credinţă la serviciile autorităţilor publice,lipsa de reacţie a organelor judiciare sesizate cu săvârşirea unor fapte denatură, gravitatea şi amploarea celor mai sus prezentate, mai ales ca măsuraarestării preventive nu exclude o doză semnificativă de exemplaritate”. De asemenea, instanţa apreciază că „această măsură preventivă se impune în scopul unei bune desfăşurări aurmăririi penale, în condiţiile în care o persoană cercetată în prezent cauza,care a exercitat de-a lungul timpului inclusiv funcţii de demnitate publică şipână în prezent o funcţie de înaltă răspundere şi de maximă vizibilitate lanivelul judeţului Argeş, are o infuență deloc de neglijat asupra altor persoane cercetate penal în prezentuldosar.

Judecătorul a aflat de afecțiuni din presă

În ce priveşte starea de sănătate a lui Nicolescu, judecătorul a precizat că „acesta nu a invocat nici o afecţiune medicală în faţainstanţei de judecată şi nici pe parcursul cercetării sale de către DNA. Chiardacă din punct de vedere uman, asemenea afecţiuni (despre care am putut luacunoştinţă graţie valului de informaţii puse în ciculatie de mass-media înintervalul dintre data pronunţării soluţiei şi data redactării prezenţeiîncheieri de şedinţă), pot fi de înţeles, considerăm că deocamdată, în aceastăfază a procesului penal, interesul public al menţinerii ordinii şi al buneidesfăşurări a procesului penal trece înaintea interesului privat al persoaneicercetate penal”.

MagistrațiiCurții de Apel Pitești vor judeca, mâine, în contumacie recursul formulatîmpotriva mandatului de arestare emis de instanța Tribunalului Argeș.Constantin Nicolescu a fost operat pe cord deschis, iar ieri după-amiază, înjurul orei 15.00, el a fost detubat fiind conştient, după cum a declaratmedicul Şerban Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca. Președintele ConsiliuluiJudețean Argeș va fi supus unui examen neurologic complet pentru a se vedeadacă leziunile celebrale s-au accentuat în urma intervenţiei chirurgicale carea presupus oprirea inimii aproximativ o oră, a adăugat medicul.

Primari argeșeniînvinuiți și audiați

Procuroriianticorupție din Pitești au continuat, ieri, audierile cu mai mulți primariargeșeni. Fostul edil-şef din Curtea de Argeş, Gheorghe Nicuţ (PDL), adeclarat, la ieşirea de la DNA Piteşti, după mai bine de două ore de audieri,că are calitatea de învinuit. "Am fost întrebat despre modalitatea în cares-a făcut reparaţia la cele două unităţi de învăţământ, iar procurorii mi-aucerut să demonstrez cu acte faptul că au fost calamităţi şi intemperii în aceaperioadă care au afectat cele două clădiri. Noi avem asemenea acte. Eu amcalitatea de învinuit în acest dosar. Aţi văzut şi dumneavoastră că aţi fostacolo ce noroaie erau şi faptul că au fost inundaţii, iar Consiliul Local m-aîmputernicit să semnez acest contract, acest parterneriat", a declarat GheorgheNicuţ, citat de corespondentul Mediafax. Actualul primar al localității, liberalulCălin Andrei, a spus, înainte de a intra în sediul DNA, că a fost chemat,pentru că a luat „măsuri ca aceşti copii să nu se accidenteze la clădirearespectivă şi am luat măsura ca această clădire monument (“Colegiul DinuGolescu” - n.r.) să fie conservată şi salvată. Am calitatea de învinuit".

Primarulcomunei argeşene Stâlpeni, Ion Popa (PSD), a părăsit sediul DNA Piteşti după cea fost audiat timp de peste două ore, el precizând că anchetatorii l-auîntrebat despre modul în care a procedat într-un caz soldat cu sancţiune încare a intervenit şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu. Ion Popa le-a declaratjurnaliştilor că este pentru prima dată când este chemat de procuroriianticorupţie. "Este vorba despre un băiat din comună care a construit oplatformă betonată pe o suprafaţă aparţinând domeniului public al primăriei.Agentul meu constatator din cadrul serviciului primăriei a dispus amendarealui, iar procurorii m-au întrebat dacă domnul preşedinte a intervenit pentru anu se da amendă în acel caz. Domnul Nicolescu întotdeauna ne-a spus să fimcinstiţi şi să tratăm în mod egal toate cazurile, iar după câte ştiu euplatforma betonată a fost demolată şi nu s-a mai dat amendă, iar angajatul meu,al primăriei, a fost amendat de către inspecţia în construcţii, pentru că nu amai dat amendă", a spus primarul.

Absent din cauza unorprobleme medicale

Potrivitunor surse judiciare, Nicuţ, Andrei, Ştefan şi Badea sunt suspectaţi deinfracţiuni de corupţie în dosarul şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu, înlegătură cu folosirea unor fonduri europene pentru reparaţii la două şcoli dinmunicipiul Curtea de Argeş, o şcoală din municipiul Câmpulung Muscel şi ogrădiniţă din Budeasa. Aceleaşi surse mai spun că unul dintre denunţuri estefăcut de reprezentantul unei firme de construcţii care ar fi vrut să obţinălucrările de amenajare a şcolilor respective.

Potrivitacelorași surse, omul de afaceri Gheorghe Dobre, citat şi el la DNA Piteşti, nuar mai fi venit din cauza unor probleme de sănătate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image