2016-12-09 07:47

EVENIMENT


Nicolescu, eliberat. Păsat, ar putea fi arestat

 |  20:08
Nicolescu, eliberat. Păsat, ar putea fi arestat

Curteade Apel Piteşti a decis, ieri-seară, eliberarea preşedintelui Consiliului JudeţeanArgeş, Constantin Nicolescu, admiţându-i, astfel, recursul formulat de avocaţiiacestuia împotriva deciziei Tribunalului de a-l aresta.

Curteade Apel Piteşti a început, ieri, la ora 12.00, judecarea recursului formulatîmpotriva măsurii arestării preventive luate faţă de preşedintele ConsiliuluiJudeţean Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de corupţie, în absenţaacestuia şi în prezenţa a trei avocaţi de-ai săi.

Şedinţade ieri a Curţii de Apel Piteşti s-a încheiat după trei ore, iar magistraţii aurămas în pronunţare până seara târziu. Procurorii Serviciului TeritorialPiteşti al DNA au cerut respingerea recursului formulat de avocaţii luiNicolescu considerând că acesta este "neîntemeiat", iar încheierea deşedinţă este "bine motivată", transmite corespondentul Mediafax.

„Interesulpublicului este ca Nicolescu să stea la puşcărie”

Completulde judecată a luat act de pledoaria avocatului Cornel Bădoiu, care a invocat,ataşând la dosar acte medicale doveditoare, că inculpatul nu a putut fi adus însala de judecată deoarece este "netransportabil şi prezintă riscvital", membrii completului de judecată luând act de indisponibilitateamedicală a lui Constantin Nicolescu şi decizând că recursul se poate judeca înlipsa acestuia, dar în prezenţa avocaţilor. "Am depus documente medicalepentru a dovedi că domnul Nicolescu nu poate fi prezent în sală. Dânsul a fostoperat şi este un pacient netransportabil şi cu risc vital. Se află la SpitalulFloreasca şi nu există date că ar încerca să fugă din ţară sau să zădărniceascăancheta, că se pregăteşte să comită noi infracţiuni sau că între timp ar ficomis o altă infracţiune ori că ar încerca să intre în contact cu cei dindosar. V-am enumerat adică acele considerente care stau la baza menţinerii uneimăsuri de arestare preventivă. Legea spune că trebuie să existe probe, repetprobe, că inculpatul în cauză, în stare de libertate, ar prezenta pericolpentru anchetă şi pentru ordinea publică. Doamna judecător care a luat măsuraarestării preventive nu a motivat în mod obiectiv în ce constă pericolul pentruordinea publică dacă inculpatul ar fi lăsat în stare de libertate. Interesulpublicului este ca Nicolescu să stea la puşcărie înainte ca acestuia să i sedemonstreze dacă este vinovat sau nu. Aşa reiese din ce scrie instanţa care adispus arestarea preventivă. Acest om trebuie judecat în stare delibertate", a declarat în timpul şedinţei Curţii de Apel Piteşti unuldintre avocaţii lui Constantin Nicolescu.

10voturi din 18 date pentru arestarea lui Dan Păsat

Deputaţiijurişti s-au pronunţat asupra cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestăriipreventive în cazul deputatului PDL Dan Păsat, înregistrându-se 10 voturipentru, 8 împotrivă şi 4 abţineri, însă parlamentarii au interpretat diferitsemnificaţia acestui rezultat. După acest vot, membrii comisiei au încercat săinterpreteze acest rezultat, unii spunând că trebuia jumătate plus unu pentru ase aproba solicitarea, iar alţii că abţinerile s-ar contabiliza alături devoturile împotrivă, deputaţii nereuşind să cadă de acord dacă votul dat încomisie înseamnă aprobarea cererii procurorilor sau respingerea acesteia. DeputatulPDL Dan Păsat a declarat, după audierea sa de ieri din Comisia juridică aCamerei Deputaţilor, că nu le-a cerut colegilor săi, jurişti, să votezeîmpotriva arestării sale, ci "să judece cu dreptate şi corectitudinefaptele semnalate de DNA". „Nu le-am cerut să voteze împotriva arestăriimele, ci să judece cu dreptate şi corectitudine. Mi-am spus punctul de vedere,am demonstrat cu probe şi fapte că nu sunt vinovat pentru faptele penale şi nueste nici un motiv pentru arestarea mea pentru că la un an şi jumătate nureprezint un pericol", a afirmat Dan Păsat după ce a ieşit de la şedinţaComisiei juridice. El a spus că nu există probe materiale conform actelor că asăvârşit acţiunea de şantaj şi că nu există motive să se impună arestarea sa."Am dovedit că sunt nevinovat şi le-am cerut să judece în funcţie deprobele din dosar", a adăugat deputatul PDL.

Starealui Nicolescu se ameliorează

ConstantinNicolescu este conştient, vorbeşte, starea lui este în uşoară ameliorare latrei zile după operaţia pe cord deschis, dar mai rămâne conectat la aparate,fiind sub monitorizare continuă în secţia TI a Clinicii de Chirurgie Cardiacă aSpitalului Floreasca, a spus medicul Şerban Brădişteanu. "Pacientul esteconştient, vorbeşte, dar mai rămâne conectat la aparate", a declarat,miercuri, Şerban Brădişteanu, medicul chirurg care l-a operat pe cord deschispe Nicolescu. După ce a fost operat pe cord deschis, o echipă de neurologi aevaluat starea cerebrală a lui Nicolescu, a mai spus Brădişteanu. "Putemvorbi de o uşoară amelioare din punct de vede neurologic", a precizatprofesorul Şerban Brădişteanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image