2017-01-24 13:16


Nicuşor Constantinescu, achitat în dosarul fraudei cu fonduri europene

 |  19:20
Nicuşor Constantinescu, achitat în dosarul fraudei cu fonduri europene

Magistraţii Judecătoriei Constanţa l-au achitat, ieri, pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, într-un dosar în care acesta a fost judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, cu privire la o investiţie cu fonduri europene a Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA). Sentinţa judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Tribunalul Constanţa.

În decembrie 2008, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu, acesta fiind acuzat că în calitate de preşedinte al CJ Constanţa s-a angajat să efectueze mai multe plăţi pentru realizarea proiectului respectiv, angajament ce nu ar fi fost respectat, iar RAJA ar fi fost prejudiciată cu peste un milion de euro.

La finalul procesului, procurorii au cerut instanţei de judecată condamnarea la închisoare cu executare a lui Nicuşor Constantinescu, iar apărarea a solicitat achitarea, motivând că vinovat de nerespectarea contractului ar fi Oficiul de Plăţi din cadrul Ministerului Finanţelor.

Pe 6 februarie, după prima amânare a judecătorilor în pronunţarea sentinţei în acest caz, purtătorul de cuvânt al CJ Constanţa, Cristian Moldovanu, a informat, printr-un comunicat remis presei, că instrumentarea dosarului respectiv s-a făcut cu puternice influenţe politice, argumentând cu o serie de documente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image