2019-01-16 18:29


Nikita, reţinută în Spania pentru că şi-ar fi lovit copilul

 |  23:21
Nikita, reţinută în Spania pentru că şi-ar fi lovit copilul

Poliţia spaniolă aconfirmat reţinerea Mihaelei Ispas (alias Nikita) pentru o perioadă de 48 deore şi desfăşoară o anchetă socială, a anunţat, joi, MAE, adăugând căautorităţile consulare de la Sevilla au iniţiat demersuri privind circumstanţelecare au dus la reţinere şi la preluarea fiicei sale.

Întrebată dacăministerul este la curent cu situaţia Mihaelei Ispas (alias Nikita), care ar fifost reţinută de autorităţile spaniole sub acuzaţia că şi-a lovit copilul,Doris Mircea, director general în MAE, a declarat joi, într-o conferinţă depresă, că autorităţile spaniole au confirmat reţinerea acesteia pe o perioadăde 48 de ore.

"Urmare a demersurilor consulatului român la Sevilla,MAE este în măsură să vă informeze că autorităţile spaniole de poliţie auconfirmat reţinerea cetăţenei române pentru o perioadă de 48 de ore. Cazul seaflă în atenţia oficiului consular al României la Sevilla, care a iniţiat şiare în derulare demersuri pe lângă autorităţile spaniole cu privire lacircumstanţele care au dus la reţinerea acesteia şi la preluarea fiiceiacesteia în custodia autorităţilor spaniole pentru protecţia minorului", adeclarat Doris Mircea.

Oficialul MAE a precizat că misiunile diplomatice şioficiile consulare ale României în străinătate nu pot interveni în desfăşurareaprocedurilor judiciare şi nici în decizia autorităţilor locale.

"În prezent, autorităţile locale desfăşoară o anchetăsocială", a explicat Doris Mircea.

Ea a mai spus că, la cerere, misiunile româneşti pot ofericonsultanţă cetăţenilor români, dar a adăugat că Mihaela Ispas nu a cerut pânăîn prezent ajutor consular.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...