2018-09-25 00:43


Noul șef al CSM, prima reacție despre cărțile deținuților

 |  20:35
Noul șef al CSM, prima reacție despre cărțile deținuților

Mircea Aron, ales preşedinte al CSM, a declarat, referitor la cărţile publicate de deţinuţi, că este greu să scrii un volum în 48 de ore, iar Consiliul a făcut deja propuneri concrete de modificare legislativă, care vor fi trimise Ministerului de Justiție.

Întrebat de jurnalişti privind numărul mare de cărţi scrise de deţinuţi pentru reducerea perioadei de detenţie, Aron a spus că a făcut deja propuneri concrete pentru gestionarea acestei situaţii.

"Din vreme ne-am gândit la chestiunea asta, asaltaţi cu acest val, pentru că am văzut că judecătorii mai au nevoie, ca şi procurorii, pentru că şi ei sunt în procesele astea de liberare condiţionată. Am lucrat şi am spus că nu este în regulă ceea ce se întâmplă. Este imposibil să scrii un volum în 48 de ore, cum am citit undeva ieri. Nu orice lucrare este ştiinţifică, nu orice este tipărit înseamnă o carte. (...) Oricum propunerea de modificare legislativă a plecat, ştiţi foarte bine că noi putem avea iniţiative în domeniul acesta pe care le înaintăm la ministrul Justiţiei", a spus noul preşedinte al CSM, scrie Mediafax.

Potrivit unor date transmise de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la solicitarea Ministerului Justiţiei, în perioada 2013-2015, 188 de deţinuţi au scris şi publicat peste 400 de cărţi. Fiecare carte scrisă după gratii scade cu 30 de zile pedeapsa executată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-06

TAGURI: sef, csm, carti detinuti, mircea aron
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...