2019-01-20 17:19


Noul decan de la „Carol Davila”, urmărit penal

 |  19:36
Noul decan de la „Carol Davila”, urmărit penal

Alegerile din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii Carol DavilaBucureşti au declanşat un imens scandal. Nou alesul decan, Alexandru Bucur, este urmărit penal, după ce o pacientă a depus o plângere în care reclamă că a fost vătămată corporal de medicul dentist, în urma unei operaţii greşite.

Candidatura lui Alexandru Bucur pentru funcţia de decan a fost contestată la Comisia de Etică a UMF „Carol Davila”, în data de 29.03.2012. „Candidatura domnului profesor Bucur Alexandru şi alegerea în funcţia de decan al Facultăţii de Medicină Dentară Bucureşti afectează prestigiul Facultăţii, deoarece domnul profesor este cercetat penal pentru vătămare corporală gravă, împotriva persoanei dumnealui fiind începută urmărirea penală de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Bucureşti, aşa cum rezultă din rezoluţia din 20.09.2011”, se arată în contestaţie.

Gabriela Rândaşu, fost pacient al medicului Bucur, la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Dan Theodorescu”, a depus plângere penală împotriva acestuia, susţinând că medicul a diagnosticat-o greşit şi i-a provocat o vătămare corporală gravă. Femeia reclamă „secţionarea, din neglijenţă, a ramului inferior al nervului facial”.

O reclamaţie asemănătoare a fost depusă şi la Colegiul Medicilor Dentişti. Colegiul, unde profesorul Bucur deţine funcţia de vicepreşedinte, a stabilit însă că medicul este nevinovat. Parchetul a demarat însă propria anchetă.

Nici profesorul Alexandru Bucur, nici conducerea UMF „Carol Davila“ nu au dorit să comenteze acuzaţiile aduse. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639877-07-22

TAGURI: malpraxis, decan, UMF, penal, Bucur, pacient, vatamare, medici, dentist, stomatologie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...