2018-12-10 06:19


Noul Dinel. Afaceristul craiovean condamnat pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor a preluat numele soţiei, Nuţu

 |  19:42
Noul Dinel. Afaceristul craiovean condamnat pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor a preluat numele soţiei, Nuţu
Omulde afaceri craiovean Dinel Staicu, recent condamnat definitiv la şapte ani deînchisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), senumeşte acum Dinel Nuţu, după ce, în luna ianuarie a acestui an, şi-a schimbatnumele, preluându-l pe cel al soţiei.

Deciziade schimbare a numelui din Staicu în Nuţu apare în partea a treia a numărului10 din 2011 al Monitorului Oficial al României. "Staicu Dinel, cu domiciliul în Craiova, aleeaMamaia numărul 2, judeţul Dolj, născut la data de 9 august 1956 în comuna Leu,judeţul Dolj, fiul lui Ştefan şi Ştefana Staicu, solicită schimbarea numeluisău de familie din Staicu în acela de Nuţu, spre a se numi Nuţu Dinel", searată în ediţia Monitorului Oficial citată de Mediafax. Soţialui se numeşte Nuţu Lenuţa.

Staicua fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru complicitate laabuz în serviciu, în dosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale aReligiilor.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru Mediafax, că Dinel Staicu a fost dat în urmărirenaţională, marţi, în urma condamnării sale de către Curtea de Apel Bucureşti(CAB).

Pedeapsainiţială - 12 ani

Curteade Apel Bucureşti a decis definitiv, luni, condamnarea omului de afaceri DinelStaicu, fostul patron al clubului Universitatea Craiova, la şapte ani deînchisoare cu executare.

Totodată,Ion Popescu, fostuldirector al BIR, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executarepentru abuz în serviciu, iar fostulfuncţionar Radian Răceală a primit cinci ani de închisoare cu executare, întimp ce fosta funcţionară Viorica Duţu a fost condamnată la patru ani deînchisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de nouăani.

Omulde afaceri craiovean Dinel Staicu a fost condamnat, pe 26 decembrie 2010, de TribunalulBucureşti, la 12 ani de închisoare în dosarul privind fraudarea BIR, în aceeaşicauză fiind condamnat, tot la 12 ani de închisoare, şi fostul preşedinte albăncii, Ion Popescu. De asemenea, instanţa a dispus condamnarea la câte 6 anide închisoare a doi funcţionari ai băncii, Viorica Duţu şi Radian Răceală.

Fostulpatron al Universităţii Craiova este dat în urmărire naţională.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...