2017-01-17 03:00

EVENIMENT


Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie, însă ministrul Igaş consideră că el este potrivit pentru funcţia de ataşat pe afaceri interne la Roma

 |  10:24
Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie, însă ministrul Igaş consideră că el este potrivit pentru funcţia de ataşat pe afaceri interne la Roma

Chestorul Dan Valentin Fătuloiu a fost numit în funcţia de ataşat peafaceri interne la Roma, prin ordin al ministrului de Interne, Traian Igaş,după ce în noiembrie 2010 fusese pus la dispoziţia ministerului în urmascandalului privind mita oferită acestuia de omul de afaceri Cătălin Chelu.

Reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şiInternelor au confirmat marţi seară pentru MEDIAFAX că ministrul Traian Igaşl-a numit pe chestorul Dan Valentin Fătuloiu în funcţia de ataşat pe afaceriinterne la Roma.

Potrivit surselor citate, Dan Valentin Fătuloiu a acceptat preluareafuncţiei şi urmează să plece în Italia.

Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal decorupţie din Poliţie.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru, l-a denunţat peomul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbulrezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri estecercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, în 19 noiembrie2010, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu,care a avut loc în parcarea de lângă Ministerul de Interne.

Chestorul general Dan Valentin Fătuloiu spunea, după organizareaflagrantului delict, că el crede că a fost "trădat" de poliţiştii dela Economic, după ce le-a cerut acestora analizarea dosarelor în care Chelu eracercetat.

Dan Valentin Fătuloiu a fost demis în 23 noiembrie 2010 din funcţia desecretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI,în locul lui fiind numit Ioan Dascălu.

Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute de Corpul decontrol al MAI la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. Controlul a fostdispus în urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamţ şi după ceşeful IPJ Neamţ Aurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar "pactiza" culumea interlopă. Aurelian Şoric şi-a dat demisia la scurt timp după declanşareascandalului de la Neamţ şi a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

După ce a anunţat demiterea lui Dan Fătuloiu, ministrul Internelor i-acerut acestuia să spună public cine sunt cei care au contribuit la scurgerea deinformaţii din Ministerul de Interne şi să ajute la prinderea lor.

"Fătuloiu trebuie să spună în perioada imediat următoare,public, şi să ajute la a-i prinde pe cei care au contribuit la scurgerea deinformaţii din MAI", a spus atunci Igaş.

Chestorul şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu a fost numit la conducereaDepartamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şiInternelor în octombrie 2009, la propunerea ministrului Vasile Blaga, funcţiepe care a ocupat-o până în 23 noiembrie 2010.

Fătuloiu a fost, din 1994 până în 1997, inspector şef la Inspectoratul dePoliţie al Judeţului Dâmboviţa, după care, din 1997 până în 2000, inspector şefla Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş.

În 2000 devine şef al Poliţiei Capitalei de unde, în 2004, ajunge directoradjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog dincadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Un an mai târziu devineinspector general al Poliţiei Române, funcţie din care pleacă, în 2007,devenind şef al Biroului ataşatului afacerilor interne în Statele Unite aleAmericii, cu funcţie de ministru-consilier.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image