2018-05-28 12:54


UPDATE. O MARATONISTĂ şi-a fracturat piciorul la un CONCURS şi a fost luată cu elicopterul din Munţii Făgăraş

 |  12:33
UPDATE. O MARATONISTĂ şi-a fracturat piciorul la un CONCURS şi a fost luată cu elicopterul din Munţii Făgăraş

O alergătoare la un maraton care are loc în Munții Făgărașului și-a fracturat piciorul într-o zonă de creastă. Cum ea se afla într-o zonă greu accesibilă a fost preluată şi dusă la spital cu un elicopter SMURD, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

UPDATE 14.34. Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că, până la urmă, e vorba despre două femei care au suferit fracturi la picioare. Una dintre ele alerga în cadul Maratonului montan 2x2 Rice care se desfăşoară în acest weekend şi a căzut în zona Turnul Paltinului. Femeia a fost preluată de elicopterul SMURD Târgu Mureş. Cea de a doua pacientă, în vârstă de 63 de ani, este transportată în acest moment de către salvamontişti din Şaua Caprei la Bâlea Lac, de unde va fi preluată de un echipaj medical şi dusă la Curtea de Argeş.

Salvamontiștii au ajuns la această alergătoare și i-au acordat primul ajutor. Fata era conștientă și viața nu i-a fost pusă în pericol, potrivit Șefului Salvamont.

Maratonista participa la o cursă 2X2, care promovează alergarea montană în România, utilizând poteci marcate din Munții Făgăraș, potrivit prezentării de pe site-ul oficial al competiției.

 

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-19

TAGURI: maratonista, picior fracturat, muntii fagaras, elicopter, concurs

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova