2019-02-15 23:47


O nouă seară de PROTESTE cu mii de oameni în Piața Victoriei și în țară

 |  20:45
O nouă seară de PROTESTE cu mii de oameni în Piața Victoriei și în țară

Protest în Piaţa Victoriei faţă de modificarea Codului Penal. Peste 2.500 de oameni cer retragerea amendamentelor aprobate miercuri în Camera Deputaţilor.

La ora 19:00 erau mai bine de o sută de oameni adunați în fața Guvernului, în spațiul unde se adună protestatarii de obicei. Însă la un moment dat, aceștia au intrat pe carosabil. Polițiștii au început să redirecționeze mașinile din zonă pentru că mai mulți protestatari s-au așezat pe jos în fața vehiculelor care se îndreptau spre bulevardul Ion Mihalache, transmite Digi24.

În primă fază, jandarmii i-au rugat să se ridice de pe jos și să se îndrepte către locul unde se protestează în mod obișnuit, zonă care a fost delimitată de garduri. Protestatarii refuză însă să facă acest lucru, având intenția să blocheze traficul.

Bucureștenii scandează lozinci împotriva PSD, fiind extrem de nemulțumiți de faptul că astăzi, în Parlament, s-a votat Codul Penal modificat.

La fața locului au ajuns mulți jandarmi care negociază cu protestatarii să părăsească carosabilul.

Manifestanţii scandează lozinci precum "PSD - ciuma roşie!", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Demisia!", "Ruşine să vă fie".De la un megafon, un protestatar lansează mesaje împotriva actualei puteri.Circulaţia a fost restricţionată dinspre bulevardul Kiseleff, pe bretea către bulevardul Nicolae Titulescu. 

Protest și la Brașov. 20 de oameni au blocat în această seară o trecere de pietoni din centrul orașului, în semn de protest faţă de parlamentarii care au votat controversatele schimbări din Codul Penal. Ei au traversat bulevardul principal din faţa teatrului din oraş timp de 15 minute, de pe un trotuar pe altul. După ce au terminat această acţiune, manifestanţii au rămas în centrul oraşului.

Aproximativ 600 de persoane, în momentele de vârf, au protestat miercuri în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, împotriva PSD şi a guvernului.Manifestanţii au scandat 'Demisia', 'Fără penali', 'Jos, Dragnea, jos, eşti un mafiot', 'Justiţie, nu corupţie', 'Uniţi salvăm toată România', 'Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta', 'Hoţii'.De asemenea, ei au purtat pancarte cu câteva mesaje precum 'PSD ciuma roşie', 'Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului', 'Nu permitem liber la furat', 'Vrem guvern cu patrioţi, nu cu javre şi cu hoţi'.Protestul a început la ora 19,00 iar în jurul orei 20,30, manifestanţii au pornit într-un marş prin zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.La Timişoara peste 200 de persoane au ieşit în Piaţa Operei să protesteze împotriva adoptării de către Camera Deputaţilor a proiectului privind modificarea Codului penal.Cei prezenţi au venit cu steaguri tricolore şi au strigat lozinci împotriva guvernului, cerând demisia preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, a Cabinetului Dăncilă şi au cerut alegeri anticipate şi respectarea punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara."Hoţii, hoţii!", "Parlament penal, marş la tribunal!", "Vrem justiţie, nu corupţie!", "DNA să vină să vă ia!", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi!", "PSD, ciuma roşie!", "Dragnea la-nchisoare, nu la guvernare!", au fost câteva dintre lozincile scandate de protestatari.Ei au mărşăluit în zona Corso, între operă şi Catedrală, chemându-i alături de ei şi pe alţi timişoreni: "Ce vrem noi e şi pentru voi!", "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!", după care au revenit în Piaţa Operei.Câteva zeci de persoane au protestat şi la Braşov, Arad şi Iaşi. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-04

TAGURI: protest, piata victoriei, modificari, codul penal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
04 Iul 2018

DOAMNE AJUTA POPORUL ROMAN CARE MAI MULT DE JUMATATE ESTE CREINCIOS SI SLUJESTE LUI DUMNEZEU, DAR ESTE CONDUS DE BANDITI SI TICALOSI (SLUJITORII DIAVOLULI) , INDREAPTA-I DOAMNE SI PE EI CATRE CALEA LUMINATA.
ILIE
05 Iul 2018

În cele mai dulci vise ale voastre au fost 2500 de haștagiști.! Dacă au fost 500 ?? Anastase , este cu jumătate de normă la voi.
@ANONIM
05 Iul 2018

MAI ''ANONIM'' DUPA COMENTARIUL TAU TU SLUJESTI LUI SATAN . D-ZEU NU VREA MOARTEA PACATOSULUI asa ca te rogi degeaba sa moara psd-ul Vezi sa nu crapi tu cel care slujesti la PAPISTASI 'REFORMATI LUTERANI marii hulitori ai MAICII DOMNULUI BOULE
@@ANONIM
05 Iul 2018

PE LANGA FAPTUL CA ESTI AUTIST NU AI NICI PIC DE LOGICA, RATIUNE sau DISCERNAMANT CI DOAR REFLEXE ANIMALICE.
ANONIM
05 Iul 2018

NICAIERI IN LUMEA CIVILIZATA NU SE ADMITE ALESILOR SA CANDIDEZE MAI MULT DE DOUA MANDATE PE ACEIASI FUNCTIE pentru a nu se forma STRUCTURI MAFIOTE si pt a se beneficia de experienta valoroasa a cator mai multi cetateni elitisti.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...