2017-01-21 08:28

EVENIMENT


O avocată din București, judecată pentru escrocherii imobiliare de 100.000 de euro

 |  16:44
O avocată din București, judecată pentru escrocherii imobiliare de 100.000 de euro

Oavocată din Bucureşti a fost trimisă în judecată, pentru că a înşelat cincipersoane cu 100.000 de euro, ea cerând banii în legătură cu închirierea şiachiziţionarea a şapte imobile din centrul istoric al Capitalei.

ProcuroriiParchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus, joi, trimiterea înjudecată a Iuliei Irina Teodorescu, avocat în Baroul Bucureşti, pentruînşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Potrivitrechizitoriului Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, în perioada mai-iulie2010, avocata Iulia Teodorescu ar fi indus în eroare un număr de cinci persoanecu privire la închirierea şi, ulterior, achiziţionarea a şapte imobile situateîn centru istoric al Capitalei, pretinzând şi primind de la persoanelevătămate, în acest scop, suma totală de 100.000 de euro.

Astfel,inculpata a afirmat în mod mincinos că imobilele sunt în proprietatea PrimărieiMunicipiului Bucureşti, că aceasta doreşte să le închirieze şi apoi să leînstrăineze rapid, pentru că nu mai are fonduri să le întreţină.

Încâştigarea încrederii părţilor vătămate, un rol decisiv l-a avut şiîmprejurarea primirii de la inculpată de planuri, schiţe şi explicaţii concretepentru fiecare imobil în parte, iar, într-un caz, chiar a unor chei despre careinculpata a susţinut că sunt pentru uşile de acces în spaţiile cu privire lacare s-au încheiat contracte.

Parchetulspune că Iulia Teodorescu a emis, de fiecare dată, la momentul primiriibanilor, bilete la ordin prin care garanta restituirea sumelor primite în cazcă nu se perfectau contractele, pentru a convinge persoanele păgubite decorectitudinea afacerilor, bilete la ordin cu privire la care s-a constatat cănu exista disponibil.

Dosarula fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-08-12



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image