2019-02-22 12:28


O educatoare a fost luată pe sus de jandarmi întrucât s-a aşezat în faţa maşinii lui Funeriu

 |  19:16
O educatoare a fost luată pe sus de jandarmi întrucât s-a aşezat în faţa maşinii lui Funeriu
Educatoarea Daniela Oprea, de la Grădiniţa210, care protesta, joi, la sediul Ministerului Educaţiei a fost luată pe susde jandarmi, întrucât s-a aşezat în faţa maşinii ministrului Educaţiei înmomentul în care aceasta ieşea din curtea instituţiei.

"Stăteam pe loc. Maşina venea spre mine.Când m-a atins la picior, am pus mâinile pe capotă. În acel moment, câţivajandarmi s-au îndreptat spre mine, iar pentru că sunt operată la sânul drept,am încercat să mă protejez. M-au luat pe sus şi m-au dat din caleamaşinii", a declarat educatoarea.

Fără să ştie cineva dacă în respectiva maşinăera sau nu ministrul Educaţiei sau numai şoferul, cei câţiva zeci de profesoricare au protestat în faţa instituţiei l-au huiduit pe Daniel Funeriu, cerându-idemisia.

Femeia a spus că n-ar fi vrut să-i facă răuministrului dacă s-ar fi aflat în maşină.

"Nu vroiam să-i fac rău. Aş fi vrut doarsă vorbesc cu el. Mă aşteptam să aibă curajul să coboare şi să vorbească cunoi, sigur, dacă era în maşină. Nu am văzut dacă era sau nu înăuntru", amai spus Daniela Oprea.

O altă profesoară a dat cu palma într-unuldin geamurile maşinii ministrului Educaţiei, în momentul în care aceasta avirat din curtea instituţiei pe strada General Berthelot.

Liderii sindicali aflaţi alături deprotestatari la Ministerul Educaţiei s-au arătat nemulţumiţi de acest incident,ei spunând că acţiunea de protest este legală atâta timp cât profesorii au statdoar pe trotuar şi nu au făcut nimic rău.

Sindicaliştii din învăţământ au încheiatprotestul de la Ministerul Educaţiei, declarându-se nemulţumiţi de faptul căministrul Daniel Funeriu a refuzat să discute cu ei pentru că suntnereprezentativi, liderii sindicali urmând să analizeze posibilele acţiuni deprotest.

Secretarul general al Federaţiei SindicatelorLibere din Învăţământ, Liviu Pop, a declarat că toate birourile executive aleorganizaţiilor sindicale bucureştene din educaţie se vor întâlni joi, la 18.30,la sediul FSLI, pentru a discuta rezultatele întâlnirii pe care au avut-o cuministrul Educaţiei, în Comisia de dialog social, fiecare organizaţie urmând săhotărască dacă va continua protestele.

În legătură cu întâlnirea pe care au avut-ocu ministrul Educaţiei, în Comisia de dialog social, liderii de sindicat auspus că aceasta nu a avut niciun rezultat favorabil, demnitarul susţinând ideeaasumării legii în cazul în care sunt obiecţii să fie depuse amendamentele.Liderii de sindicat au cerut totodată în aceeaşi şedinţă majorareacoeficienţilor de ierarhizare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...