2017-01-23 16:52


O elevă eminentă s-a aruncat în Jiu, cu un rucsac plin cu bolovani

 |  18:43
O elevă eminentă s-a aruncat în Jiu, cu un rucsac plin cu bolovani

O tânără de 19 ani din Târgu-Jiu, fărăprobleme medicale, de anturaj sau şcolare s-a sinucis aruncându-se în Jiu.Corpul ei a fost găsit la patru zile de la dispariţie plutind în zona Insuliţă.Înainte de a comite gestul tânăra i-a transmis unei prietene un email de adio.Ea urma ca din toamnă să frecventeze cursurile Universităţii Cambridge, unadintre cele cinci facultăţi din Anglia la care fusese declarată „admis”.

Eleva eminentă din Târgu-Jiu care adispărut de acasă în urmă cu patru zile, după ce i-a trimis unei colege un emailde adio, a fost găsită moartă, duminică-dimineaţă, în apele râului Jiu. Cadavrula fost observat de un trecător, în zona cartierului Bicaz, lângă un podeţ, iarbărbatul a chemat imediat pompierii. Fata avea actele la ea, astfel încât afost uşor de identificat. ”Am fost solicitaţi să intervenim pentru scoatereadin apă a unui cadavru care plutea pe râul Jiu, în zona Insuliţă, după ce unbărbat care trecea prin zonă a văzut trupul neînsufleţit. Primele cercetăriefectuate la faţa locului au evidenţiat faptul că persoana decedată este elevadispărută, Raluca Drăguşin”, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt alInspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Potrivit anchetatorilor, elevas-a aruncat în Jiu după ce şi-a legat de piept un rucsac plin cu pietre. RalucaDrăguşin, în vârstă de 19 ani, din comuna Stoina, era elevă în clasa a XII-a laColegiul Naţional "Spiru Haret" din municipiul Târgu-Jiu. Potrivitconducerii colegiului, Raluca avea rezultate foarte bune la învăţătură, nu aavut niciodată probleme comportamentale şi nici nu a călcat vreodată pragulcabinetului consilierului psihologic al şcolii.

Miercuri seară, fata i-a trimis uneicolege un mesaj pe telefonul mobil în care anunţa că intenţionează să-şiîncheie socotelile cu viaţa. Ea i-a mai scris fetei să-i anunţe părinţii că sesinucide şi să le spună că îi pare rău pentru ei. “Veifi mesagerul meu, dragă. Probabil că mă vor căuta, mai devreme sau mai târziu.Spune-le că am plecat să-mi îndeplinesc planurile, adică de a mă sinucide. Săle spui şi că-mi pare rău - pentru ei. Mulţumesc!”, se arată în mesajul trimisde Raluca unei colege. “Prima oră de joi am fost la ei la clasă şi i-am găsitplângând. Mi-au spus că una dintre colege a dispărut şi i-a trimis unei fetedin clasă un mesaj în limba engleză în care spunea că a decis să pună înaplicare planul de sinucidere pe care îl avea pregătit pentru vârsta de 40 deani. Mama ei mi-a spus că exclude posibilitatea sinuciderii, a zis că seînţelegea foarte bine cu fiica sa. Nu ştiu ce s-a întâmplat”, a spus profesorulGheorghe Gorun joi, la câteva ore după ce poliţiştii au început să o caute pefată.

Rudele fetei spun că tânăra urma sămeargă în toamnă la Cambridge, una dintre cele cinci facultăţi din Anglia lacare fusese admisă.

Cartea„Magazinul de sinucideri“, găsită pe noptieră

În garsoniera din Târgu-Jiu în careRaluca locuia cu o mătuşă şi o verişoară poliţiştii au găsit pe noptierapatului o carte pe care liceana o citea: „Magazinul de sinucideri” scrisă deJean Teule. Romanul prezintă poveştile membrilor unei familii de sinucigaşi,care credeau că viaţa este o deziluzie şi trebuie curmată cât mai repede, astfelcă îşi deschisese şi o afacere cu diferite obiecte destinate sinuciderii. „A primitcadou această carte“, a declarat Diana Panfiloiu, colegă de şcoală cu Raluca.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-29

Mai multe imagini:
O elevă eminentă s-a aruncat în Jiu, cu un rucsac plin cu bolovani
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DANDAN
23 Mai 2011

Hm. Om care sa se sinucida din nimic, nu exista. Dar cadre didactice sau psihologi superficiali exista. Mentionarea cartii este manipulare la adresa unora mai putin atenti... sau o atitudine eronata a autorului articolului? "Puterea" are "cap limpede"? Nici pe vremea cind eram eu in liceu nu as fi crezut ca un om normal se sinucide dupa lecturarea unei carti... asa ca am sa fiu mai reticent in receptionarea informatiilor ziarului "Puterea".
COMISARUL
23 Mai 2011

DanDan Esti liber sa discerni asupra informatiilor. Daca tu ai tras concluzia ca Raluca s-a sinucis dupa ce a citit cartea este numai gandirea ta. Este posibil ca "Magazinul de sinucideri" sa ii fi furnizat unele idei despre suicid, dar nu sa fi fost motivul. Informatiile publicate de Puterea sunt cum se si numesc.... "informatii" nu judecati de valoare si oricum, ele se adreseaza unui public peste mediu si nu mediocru.
DANDAN
23 Mai 2011

Ok Comisare. Stiu ca sint liber. Publicul - tzinta e un subiect de discutat nu de expediat cu o parere personala. Nu am concluzionat ca fata s-a sinucis dupa citirea cartii (a citit-o?), m-am intrebat ce rost are informatia despre carte. Un om normal nu se sinucide dupa o lectura, o persoana depresiva da, chiar si fara sa citeasca... Toata lumea spune ca fata era ok iar autorul articolului scrie despre o carte... !?! De ce nu a scris cind a fost "forward"-ata emaila?
DANDAN
23 Mai 2011

... Sau de ce nu a scris despre ce tricouri purta fata ? Obisnuite sau cu mesaje "death", "dark" etc. Cum de a primit cadou cartea aia ? Informatii, nu opinii personale, evident.
Random image