2017-01-19 13:36

EVENIMENT


O manifestaţie de susţinere a lui Vladimir Putin reuneşte 15.000 de persoane la Ekaterinburg

 |  15:13
O manifestaţie de susţinere a lui Vladimir Putin reuneşte 15.000 de persoane la Ekaterinburg

Aproximativ 15.000 de persoane s-au reunit sâmbătă la Ekaterinburg (Ural) pentru a susţine revenirea la Kremlin a premierului Vladimir Putin, favorit în cursa prezidenţială în pofida unei mişcări de contestare fără precedent, a anunţat poliţia locală.

"Aproximativ 15.000 de persoane au participat la reuniune. Aceasta s-a desfăşurat după cum era prevăzut", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din regiunea Sverdlovsk, Valeri Gorelih, citat de agenţia RIA Novosti, precizând că nu au fost încercări de "tulburare a liniştii publice".

Manifestanţii, care au înfruntat temperaturi de minus 15 grade Celsius, au arborat banderole pe care se putea citi "Rusia are nevoie de un preşedinte puternic" sau "Noi suntem favorabili unui viitor stabil", potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Regimul premierului Vladimir Putin s-a confruntat cu o mişcare vastă de contestare, declanşată de alegerile legislative din 4 decembrie, câştigate cu aproximativ 50 la sută din voturi de partidul de guvernământ Rusia Unită şi pătate de acuzaţii de fraudă, potrivit Mediafax.

La 24 decembrie, între 70.000 şi 100.000 de persoane au protestat la Moscova pentru a cere anularea alegerilor legislative şi o "Rusie fără Putin". La 10 decembrie, opoziţia a reunit zeci de mii de persoane, o mobilizare excepţională pentru Rusia.

Opoziţia intenţionează să organizeze un marş la 4 februarie, din piaţa Bolotnaia până în centrul Moscovei, teatrul reuniunilor din 10 decembrie.

Vladimir Putin, premier de aproape patru ani, intenţionează să revină la Kremlin la încheierea alegerilor prezidenţiale din 4 martie. El a fost nevoit să părăsească Kremlinul în 2008 deoarece Constituţia nu îi permitea să se prezinte pentru un al treilea mandat consecutiv.

Putin rămâne favorit în sondaje, fiind creditat cu 62 la sută din intenţiile de vot în ultimul sondaj realizat de institutul independent Levada.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: manifestatie, vladimir putinComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image