2017-01-21 12:45

EVENIMENT


O reţea de firme ilfovene solicită rambursări ilegale de TVA în valoare de 10,7 milioane de lei

 |  20:01

InspectoriiDirecţiei Generale a Finanţelor Publice Ilfov au identificat mai multe firmecare au încercat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA,valoarea prejudiciului fiind estimată la 10,76 milioane lei.

Ofirmădin comuna 1 Decembrie, cu activităţi în producţia de băuturi nealcoolice, aînregistrat în contabilitate achiziţia unui echipament, deşi aparatura nu segăsea în sediul acesteia. Echipamentul fusese achiziţionat de la o firmă de tipfantomă. Firma a încercat să obţină o rambursare de 960.000 de lei pentru acompensa debite către bugetul statului de peste un milion lei. O altă firmă dincomuna Vidra, având obiect de activitate recuperarea materialelor reciclabile,a solicitat rambursarea TVA-ului în valoare de peste 980.000 de lei. Înurmaverificărilors-a constatat căfirma nu funcţiona la sediuldeclarat, iar din luna octombrie 2010 firma a fost inactivă. Pe numeleadministratorului a fost făcută o sesizare penală.

Osocietate din Buftea aînaintat o cerere de rambursare TVA de peste 7,6milioane lei, inspectorii fiscali descoperind un lanţ de şase firme prinintermediul căruia erau înregistrate consecutiv tranzacţii fictive cu scopul dea se extrage TVA prin opţiuni de rambursare. "Sursele primare de «marfă»erau două firme de tip fantomă. În consecinţă, a fost respinsă cererea de rambursareşi s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii în cazul firmelor implicatepentru un prejudiciu total de 12.852.000 lei şi continuarea cercetărilor",se precizează în comunicatul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Oaltă reţea a fost identificată în judeţele Ilfov şi Călăraşi, fiind compusădinpatru furnizori fictivi de produse agricole,trei transportatorişi un "cap de pod", o firmă din comuna Vidra, constituită cu scopulobţinerii ilegale de rambursare de TVA. Firma ilfoveană depusese o cerere derestituire de taxă pe valoarea adăugată în sumă de 983.000 de lei. De asemenea,în comuna Jilava a fost identificată o societate comercială, cu obiect deactivitate turnarea metalelor neferoase uşoare, aparţinând unei firme italiene şiadministrată de un cetăţean italian, care a solicitat rambursare de TVA în urmaunor tranzacţii fictive cu firme de tip fantomă. Firma se află în procedură deinsolvenţă din luna ianuarie 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image