2018-12-11 07:46


O zi fără accidente rutiere

 |  18:22
O zi fără accidente rutiere

Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, chestorul-şef  Lucian Diniţă, a subliniat, ieri, necesitatea conştientizării de către populaţie a ceea ce înseamnă risc rutier, eveniment rutier nedorit, şi a adăugat că în ultimii doi ani s-a înregistrat totuşi o scădere cu 15% a deceselor survenite în urma accidentelor rutiere. Lucian Diniţă a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu scopul de a anunţa demersurile pentru ca ziua de 10 august să fie sărbătorită ca „O zi fără accidente rutiere”, că în 2011 s-au înregistrat 17 zile în care nu s-a înregistrat nici un deces în urma accidentelor rutiere, oferind modelul Suediei - ţară în care nu s-a înregistrat nici un deces în urma accidentelor auto, timp de un an. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CORNELIA GALAVAN
08 Aug 2011

AVAC - CORNELIA GALAVAN. Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie a fost infiintata din initiativa Corneliei Galavan, infirma in urma unui accident rutier, victima a unui act de justitie in urma unei expertize false ascunsa de procurori pentru musamalizare dosarului penal. Initiativa infiintarii AVAC are la baza atat tragedia accidentului si a abuzurilor comise de magistrati cat si lupta pentru condamnarea pentru prima data in Romania a unui expert judiciar - auto. Deasemeni cunoscand intre spitale si instante judecatorest zeci de alte victime ale accidentelor rutiere devenite si victime ale magistraturii in procese inechtabile a organizat in premiera actiuni de protest oficiale impreuna cu acestia. Drept recunostinta conducerea AVAC- ului a indepartat-o ca incomoda impreuna cu sotul sau Ioachim Galavan ' membru fondator '. Din anul 2001 in urma inalaturarii imorale si nestatutare Cornelia Galavan infirma in carje a initiat proiectul ' LACRIMA RUTIERA ' prin care sunt comemorate pentru prima data victimele ' genocidului rutier ' din Romania. Proiectul fiind cunoscut si apreciat in Uniunea Europeana la cel mai inalt nivel, precum si in lume prin OMS, autoarea proiectului devenind membra a PRI - La Prevention Rutiere Internationale pentru implicare civica, culmea alaturi de AVAC, asociatia care ii datoreaza ideea infiintarii si a existentei. Ulterior asociatia care si asa avea in cei 10 ani de existenta foarte putini membri, din cauza disensiunilor la nivelul conducerii (sponsorizari, colaboratori, pareteneri ) s-a divizat in doua miniasiciatii AVAC codusa de Marian Nedelescu si AVAC MBJI codusa de Lt. Col (r) Jand. Ion Mihail, devenind cocurente. Degeaba a incercat Gen. (r) Virgil Vochina sa reunifice asociatia dar nu a reusit nici macar sa afle cat membri are asociatia si nici cum au fost folosite sponsorizarile fiind nevoit datorita disensiunilor, pentru a nu-si compromite imaginea recunoscuta, sa-si dea demisia dupa nici un an de mandat. In Romania imoralitatea este peste tot, iar impostura si dispretul tin loc de rasplata. Va rog sa cititi articolul ' S-A FACUT DE RAS CA PROCUROR, RAR A FOST PROMOVAT SEF LA DNA ' precum si articolul ' CORNELIA GALAVAN, FEMEIA IN CARJE CARE A INVINS SISTEMUL ' care sustin afirmatiile de mai sus, subiect facut cunoscut si de ziaristi ca Viorel ILISOI, Andi TOPALA, Silviu ALUPEI, Mihai MINCAN, Adrian ARTENE si altii si cunoscut si de PRI dar si de parteneri si colaboratori ai AVAC. Daca Cornelia Galavan nu era victima unui tragic accident in urma caruia a ramas infirma si daca nu se implica civic si public in demascarea coruptiei si abuzurilor comise in solutionarea dosarelor penale prin care ' asasinii soselelor ' sunt favorizati, mai se infiinta AVAC ?
CIUPINGHER
10 Aug 2011

Doamna Cornelia Galavan,aveti dreptate cand spuneti ca in Romania imoralitatea este peste tot,inclusiv la Gen,(rez)Vochina Virgil care a venit la inmormantarea parintilor cu doua sotii ,una care i-a facut doi copii si una care ii mananca banii mult mai tanara decat el asa ca aveti grija cand mai faceti comentarii cum le faceti si pe cine implicati in ele!
Random imageUltimele stiri


loading...