2019-03-23 17:03


Oana Schmidt-Hăineală, fosta șefă a CSM, numită secretar de stat la Justiție

 |  00:46
Oana Schmidt-Hăineală, fosta șefă a CSM, numită secretar de stat la Justiție

Fosta șefă a CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a fost numită de către premierul Sorin Grindeanu secretar de stat în Ministerul de Justiţie, totodată fiind semnate și deciziile de numire în aceeaşi calitate a lui Constantin Sima şi Sofiei Mariana Moţ, informează News.ro.

Toate cele trei decizii de numire au fost publicate, luni, în Monitorul Oficial.

Guvernul a abrogat, pe 6 ianuarie, hotărârea de guvern prin care fosta şefă a CSM Oana Schimdt Hăineală a fost numită în Oficiul de Combatere a Spălării Banilor, unde a fost desemnată de Dacian Cioloş, motivând o "stare de incompatibilitate", şi a decis ca în locul ei să fie numit Constantin Cătălin Radu, secretar general al Ministerului Justiţiei.

Decizia a fost luată ca urmare a "cererii exprese a doamnei Oana–Andrea Schmidt-Hăineală formulată la data de 5 ianuarie 2017 şi adresată Ministerului Justiţiei", mai spune Guvernul.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a cerut secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) detaşarea judecătoarei Sofia Mariana Moţ şi a procurorului Constantin Sima pentru ocuparea funcţiilor de secretari de stat în minister.

Procurorul Constantin Sima are o vechime în magistratură  de 30 de ani şi ocupă funcţia de procuror-şef al Serviciului de resurse umane, documentare şi statistică judiciară din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sofia Mariana Moţ este judecător în cadrul Curţii de Apel Craiova, secţia a a II-a civilă. Potrivit presei locale, Mariana Moţ este mama fostului deputat PSD de Olt, Emil Moţ şi o apropiată a fostului şef al Consiliului Judeţean/PSD Olt - Paul Stănescu, actual deputat PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-17

TAGURI: oana schmidt haineala numire ministerul justitiei, secretar de stat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...