2017-01-17 08:57

EVENIMENT


Oazu Nantoi vrea să devină preşedintele Republicii Moldova

 |  13:24
Oazu Nantoi vrea să devină preşedintele Republicii Moldova

Analistul politic Oazu Nantoi şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, precizează Agerpres. Nantoi este expert în problema transnistreană şi a declarat că este disponibil să candideze la preşedinţie, chiar dacă nu face parte din niciun partid politic.

Acesta a declarat că nu a discutat despre candidatura sa deocamdata cu vreun lider parlamentar al actualului legislativ, precizând însă că va face acest lucru începând de miercuri. Reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană au precizat că potenţiala sprijinire a lui Nantoi la şefia statului urmează să fie discutată în cadrul coaliţiei. Până acum, nicio formaţiune politică nu şi-a exprimat poziţia oficială privind o potenţială sprijinire a lui Nantoi la alegerile care vor avea loc duminică.

Parlamentul Republicii Moldova trebuie să desemneze preşedintele ţării în urma alegerilor care vor avea loc duminică, un candidat având nevoie de 60 din cei 101 parlamentari pentru a fi validat. În caz contrar, legislativul de la Chişinău urmează a fi dizolvat, urmând a fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Pentru a se putea înscrie în cursa prezidenţială, un candidat are nevoie de susţinerea a cel puţin 15 deputaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-10

TAGURI: Oazu Nantoi, alegeri presedintie Moldova, alegeri Moldova, criza politica Moldova, Alianta Integrare Europeana, parlament ChisinComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image