2017-01-18 01:34

EVENIMENT


Obama, scuze pentru Coran

 |  20:00

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a cerut scuze poporului din Afganistan pentru arderea unor exemplare ale Coranului, cartea sfântă a religiei islamice, în mai multe baze militare ale trupelor americane din acest stat.

Într-o scrisoare adresată preşedintelui Hamid Karzai, Obama îşi exprimă „adâncul regret” şi admite că incidentul de la sfârşitul săptămânii trecute a reprezentat o greşeală veritabilă. Protestele din Afganistan împotriva profanării au continuat pentru a treia zi consecutiv în nordul şi estul ţării. Doi soldaţi străini, despre care se crede că ar fi americani, au fost ucişi, în timp ce alţi şase afgani şi-au pierdut viaţa.

Preşedintele Hamid Karzai le-a comunicat membrilor parlamentului că un ofiţer american se face responsabil pentru arderea exemplarelor din Coran, însă a subliniat că această acţiune a fost realizată din „ignoranţă”.

Trupele americane au hotărât să ardă copiile din Coran pentru a împiedica deţinuţii închisorilor să îşi transmită mesaje extremiste, precizează BBC.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image