2017-01-19 00:12

EVENIMENT


Obiceiuri în lume de Valentine’s Day

 |  19:38
Obiceiuri în lume de Valentine’s Day

Importată şi în România în urmă cu câţiva ani, ziua de 14 februarie este considerată sărbătoarea iubirii în multe ţări din lume. Numele sărbătorii, “Valentine's Day”, vine de la Sfântul Valentin, un creştin care a trăit pe vremea romanilor şi care a fost închis, apoi executat, pe motiv că a ajutat şi alţi creştini. Se spune că, în timp ce se afla în închisoare, Valentin s-a îndrăgostit de fiica oarbă a temnicerului său şi i-a redat în mod miraculos vederea. Înainte de execuţia sa, se presupune că i-a trimis iubitei sale un bilet de adio pe care s-a semnat “De la Valentinul tău”.

Tradiţiile Zilei Îndrăgostiţilor sunt diferite de la ţară la ţară, din cauza diferenţelor sociale şi culturale.

Africade Sud: fetele tinere îşi cos numele iubiţilor pe mâneci, obicei care a fost preluat de la un vechi festival roman.

Australia: Cele mai extravagante obiecte din acest stat care simbolizau dragostea acum câteva zeci de ani, şi care erau produse în număr mare şi destinate vânzării, erau cărţile poştale cu benzi din satin, parfumate şi ornate cu flori şi scoici.

Marea Britanie: Se oferă linguri de lemn sculptate în formă de inimă. De asemenea, sunt dăruite şi inimi sau chei din lemn, acestea din urmă având semnificaţia: “Tu îmi deschizi inima”.

Franţa: La un moment dat, în Franţa s-a născut o tradiţie care a fost abandonată mai târziu. Mai exact, persoane necăsătorite, tinere şi nu numai, ieşeau la ferestre şi îşi alegeau “jumătatea”. Dacă bărbatul nu era cucerit de femeia care îl striga, o abandona.

Danemarca: Se trimit ghiocei presaţi persoanelor dragi. Totodată, unii bărbaţi scriu o scrisoare cu câteva versuri de dragoste, dar nu o semnează decât cu puncte - câte un punct pentru fiecare literă a prenumelui bărbatului. Dacă femeia care primeşte scrisoarea ghiceşte prenumele, este recompensată cu un ou de Paşte, anul următor.

Japonia: În această ţară, Ziua Îndrăgostiţilor este celebrată la două date: 14 februarie şi 14 martie. Prima dată, femeile fac daruri bărbaţilor, iar la a doua, care a început să aibă o astfel de semnificaţie prin 1960, bărbaţii întorc cadourile primite pe 14 februarie. Ciocolata este cel mai popular cadou în Japonia.

Scoţia: Ziua Sfântului Valentin este celebrată cu un festival. La acesta participă un număr egal de femei şi bărbaţi necăsătoriţi, iar fiecare îşi scrie numele pe un bileţel. Cele cu numele femeilor sunt apoi puse într-o pălărie, iar cele cu numele bărbaţilor într-o altă pălărie. Ulterior, câte o femeie extrage un bileţel din pălăria cu numele bărbaţilor şi invers. Astfel, cei prezenţi formează perechi, sunt schimbate cadouri, se dansează, iar la sfârşit unele cupluri chiar se căsătoresc.

Taiwan: Ziua Îndrăgostiţilor este sărbătorită atât pe 14 februarie, cât şi în ziua a şaptea din luna a şaptea, după tradiţia chineză, ambele zile fiind la fel de importante. Bărbaţii cumpără buchete destul de scumpe de trandafiri, mai ales că aceştia au anumite semnificaţii, în funcţie de culoare şi de număr. Spre exemplu, un trandafir roşu înseamnă “O singură dragoste!”, 99 de trandafiri semnifică “Pentru totdeauna!”, iar 108 trandafiri înseamnă: “Căsătoreşte-te cu mine!”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: obiceiuri, valentine's dayComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image