2018-10-17 21:21


OLAF CONFIRMĂ acuzațiile DNA împotriva lui Dragnea

 |  18:22
OLAF CONFIRMĂ acuzațiile DNA împotriva lui Dragnea

Oficial European de Luptă Antifraudă (OLAF) a confirmat printr-un comunicat de presă dat luni, chiar în timpul declarației făcute de Liviu Dragnea, sesizarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în cel de-al treilea dosar al președintelui PSD, ca urmare a unei investigații proprii, prin care recomandă recuperarea integrală a 21 de milioane de euro, sumă ce reprezintă fonduri europene.

„Contribuția OLAF la această anchetă a fost accentuată de DNA. DNA a explicat că dosarul propriu a venit în urma a două investigații făcute de OLAF cu privire la proiecte finanțate de Fondul European de Dezvoltare Regională privind construcția de drumuri în România, care au fost finalizate în mai și septembrie 2016”, arată OLAF în comunicat.

Oficiul precizează că a găsit „dovezi care sugerează un conflict de interese privind beneficiarul acestor fonduri, oficiali publici și contractor, inclusiv falsificarea de documente în timpul procedurilor de ahciziție”.

„Unele dintre aceste documente (false, n.red.) au fost trimise de beneficiar către Autoritatea de Managament, rezultând în plata a 21 de milioane de euro din fondurile UE”, mai arată OLAF.

Oficiul precizează că investigația a ajuns la concluzia ca cele 21 de milioane de euro să fie recuperate integral și, de asemenea, Direcția Națională Anticorupție să inițieze acțiunile legale cu privire la acest aspect.

„Această investigație a un exemplu perfect al cooperării positive dintre OLAF și autoritățile naționale. OLAF a făcut investigații temeinice, care sperăm să aibă un puternic afect de descurajare a corupției”, a declarat Nicholas Ilett, directorul OLAF.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. În același dosar, sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat. Dragnea a negat aceste acuzații 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-13

TAGURI: dna, acuzatii, dosar, dragnea, olaf
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
13 Noi 2017

buna si aceasta strategie, a DNA-ului: bagi foc de iad, la cazan, si apoi scoti castanele cu lopeticile OLAF-ului...
ANONIM
13 Noi 2017

da buna strategie o sa fim la cheremu nazistului astuia care o sa umple tara de musulmani si o sa-si bata joc de putinul ce a mai ramas din amarata asta de tara o sa vedem atunci daca mai guitati cu atata zel ca si acum sau probabi sunteti si voi di hoarda astora A avut dreptate jidovul brukner,,stupid people''multi-----bate-v-ar Dumnezeu pe voi si pe copiii copiilor vostri pana la sfarsitul lumii
EMIL
13 Noi 2017

Nu se lasa sasul asta imputzit cu cat e mai prostalau o tine pe a lui si merge inainte Prostii sunt oameni periculosi DAR ASTA E SI HOTZ SI BANDIT SI LIPSIT DE ORICE SENTIMENT UMAN NU I-A FOST MILA DE COPILASII ACEIA AMARATI SA-I VANDA LA NISTE CRIMINALI PENTRU ORGANE CU ASTA SI CU CLICA LUI NE ASTEAPTA UN VIITOR LUMINOS
UITE CE POZAARE
14 Noi 2017

de handicapat Mai are putin si i curg balele!
Random imageUltimele stiri


loading...