2017-01-22 01:51

EVENIMENT


Olanda, forţată să ne accepte în Schengen

 |  19:09
Olanda, forţată să ne accepte în Schengen

În timpul Consiliului European de iarnă care a început ieri la Bruxelles, Olanda va fi supusă unei presiuni să renunţe la opoziţia sa faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, anunţă cotidianul olandez „Telegraaf“.

Olanda rămâne astfel izolată, după ce Finlanda şi-a revizuit deja poziţia negativă în ceea ce priveşte aderarea celor două ţări. Haga insistă însă că nu va accepta extinderea spaţiului Schengen cu România şi Bulgaria până când Sofia şi Bucureştiul nu vor da dovezi că au înregistrat progrese în lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate. Comisia Europeană propune ca România şi Bulgaria să adere în două etape, mai întâi cu frontierele lor aeriene şi maritime, iar apoi şi cu cele terestre, notează publicaţia.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că subiectul intrării României în spaţiul Schengen se află momentan pe agenda Consiliului European de iarnă.

„Cel puţin asta este promisiunea preşedintelui Herman Van Rompuy. Vom vedea cum se va putea discuta în condiţiile în care prioritatea este scoaterea din criză a zonei euro. Noi vom insista să se discute, dar ştim că Olanda nu şi-a modificat poziţia“, a explicat Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image