2019-01-16 21:09


Omul „băieţilor deştepţi”, dus la instanta suprema pentru arestare

 |  17:27
Omul „băieţilor deştepţi”, dus la instanta suprema pentru arestare

Preşedintele- director general al Uzinei Constructoare de Maşini (UCM) Reşiţa, AdrianChebuţiu, este audiat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie,într-un dosar în care, în urmă cu o zi, au avut loc mai multe percheziţii înReşiţa şi Timişoara. Adrian Chebuţiu a fost adus cu mandat, marţi dimineaţă, lasediul DNA.

Sursejudiciare au declarat că aducerea şi audierea lui Chebuţiu în Bucureşti, laDNA, este urmarea unui flagrant realizat la Timişoara, în cursul zilei de luni,privind o mituire. Aceleaşi surse ne-au precizat că, alături de Chebuţiu, afost adus şi directorul executiv al UCM Reşiţa, Adrian Preda.

AdrianChebuţiu este un vechi partener al omului de afaceri Bogdan Buzăianu, inclus depreşedintele Traian Băsescu în grupul de „băieţi deştepţi” din domeniulenergiei.

AdrianChebuţiu a fost director de operaţiuni la fosta companie a lui Buzăianu, EnergyHolding. Mai mult, soţia preşedintelui UCM, Dana Chebuţiu, asigură consultanţă,prin firma sa, Forces Motrices France, firmei Energy Holding. Dana Chebuţiueste, în acelaşi timp, consiliera eurodeputatului PDL Dragoş David, nimenialtul decât vărul directorului Hidroelectrica, Mihai David. Dragoş David estechiar membru în Comisia de energie a Parlamentului European. Adrian Chebuţiu apărăsit Energy Holding în anul 2004, când a devenit directorul UCM Reşiţa. Oaltă legătură cu PDL a constat în angajarea în calitate de consultant a luiSorin Frunzăverde, preşedintele PDL Caraş-Severin, preşedintele ConsiliuluiJudeţean şi vicepreşedinte al PDL. El a fost plătit de fosta firmă a lui Chebuţiu,AC Management, pentru consultanţă pe probleme de management.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638949-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GHITA
01 Dec 2010

dlor, treaba cu consultanta este mita pe fata.VEZI DOAMNE CA L-O FI INTREBAT PE FRUNZAVERDE CUM SA DA SPAGA, IN PLIC SAU CONT.DE RASUL CURCII
Random imageUltimele stiri

loading...