2017-01-24 17:22


Onţanu scoate ambulanţele pe străzi

 |  17:01
Onţanu scoate ambulanţele pe străzi

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a dat ordin ca în aceste zile extrem de geroase ambulanţele Sociale ale Primăriei Sectorului pe care îl administrea să patruleze pe străzi pentru acordarea asistenţei specializate copiilor şi familiilor fără adăpost.

Două echipaje ale Ambulanţei Sociale continuă să patruleze pe timpul nopţii, între orele 22.00 şi 06.00, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care trăiesc pe străzile din Sectorului 2, în scopul prevenirii cazurilor de îmbolnăviri sau deces. Aceste măsuri au fost luate pentru a evita eventualele probleme ce ar fi putut să apară, cauzate de temperaturile scăzute, cum ar fi: degerături, hipotermie, tulburări de ritm cardiac, agravarea bolilor cronice pulmonare si chiar deces.

Primarul Neculai Onţanu a verificat zilele trecute condiţiile de trai ale celor care stau la Adăpostul pentru oamenii străzii 'Sfântul Pantelimon', oferindu-le şi sarmale cu mămăligă.

Oamenii străzii găsesc toate condiţiile necesare pentru supravieţuire, o masă caldă, baie şi consultaţii medicale asigurate de personalul de specialitate al administraţiei publice locale a sectorului 2. Adăpostul este situat pe Şoseaua Pantelimon numărul 500 şi are o capacitate de 54 de locuri din care 24 pentru femei şi 30 pentru bărbaţi, dormitoare, săli de baie şi cabinet medical, precum şi cele mai bune condiţii de cazare în siguranţă a celor care nu au un acoperiş deasupra capului. Fiecare persoană în parte este consultată de medicii de pe ambulanţă şi în funcţie de afecţiunile de care suferă, sunt dispune măsurile ce se impun, respectiv internarea într-un spital sau acordarea unui tratament medicamentos sub monitorizarea permanentă a doctorilor care vor urmări evoluţia în timp a bolnavilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-19

TAGURI: Neculai_ Ontanu, ambulante, strazi, asistenta, copii, familiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IOAN
02 Feb 2012

Este de apreciat gestul lui Ontanu in aceste momente dificile. Probabil ca vor fi salvati multi copii si familii fara adapost in urma interventiei ambulantelor sociale ale Primariei Sectorului 2.
GICA
02 Feb 2012

Mare om mare caracter Ontanu asta. Foarte bine ca ii ajuta doar e primarul tuturor.
NOKIA
03 Feb 2012

Populatia este prioritara in aceste zile grele de iarna. Ontanu sprijina cu toate mijloacele populatia sectorului 2 pentru a trece cu bine peste aceste zile grele cu zapada si ger.
Random image