2017-01-23 16:48


Operaţiunea Bistra. Un român coordona din Spania traficul de ţigări din Maramureş

 |  19:38
Operaţiunea Bistra. Un român coordona din Spania traficul de ţigări din Maramureş

Nouă persoane au fost reţinute, ieri,pe raza judeţului Maramureş şi vor fi prezentate instanţei cu propunere dearestare preventivă, în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii de frontierăşi de procurori.

Încă de la începutul anului, poliţiştiide frontieră din cadrul IJPF Maramureş, sub coordonarea procurorilor maramureşenişi cu sprijinul de specialitate al SRI au demarat activităţi de monitorizare aunei ample grupări infracţionale organizate formată din peste 40 de persoane,cetăţeni români şi ucraineni, axată pe contrabanda cu ţigări de provenienţăucraineană. Membrii grupării care acţionau pe teritoriul României eraufinanţaţi şi coordonaţi de către un maramureşean în vârstă de 33 de ani, carelocuia în Spania şi coordona reţeaua prin telefon.

Ieri-dimineaţă, poliţiştii defrontieră au descins la 13 domicilii aparţinând suspecţilor, iar în urmapercheziţiilor au fost ridicate importante sume de bani în lei şi valută, patruarme letale, trei lunete şi muniţia aferentă, două trofee de vânătoarenedeclarate, două săbii, patru maşini de lux (Audi A6), mai multe plăcuţe deînmatriculare străine şi un permis de conducere auto eliberat în Spania suspecta fi fals. La această acţiune a participat şi un elicopter aparţinând InspectoratuluiGeneral de Aviaţie al MAI.

Până în prezent, în urma monitorizăriiactivităţii infracţionale, a rezultat că suspecţii au introdus ilegal în ţarăprin zona de frontieră alpină a SPF Valea Vişeului peste 500 de baxuri deţigări, în valoare de peste 500.000 de euro, pe care ulterior le-aucomercializat. Pentru o parte din această cantitate urmează să fie aplicatsechestru asigurator pe unele bunuri ce le aparţin. Totodată, pe duratamonitorizării, o mare parte din cantitatea menţionată a fost ridicată şiindisponibilizată în urma unor acţiuni punctuale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image