2018-12-12 09:45


Opinia avocatului protestatarului de la Cotroceni: „Mi s-a părut puţin oligofren”

 |  21:00
Opinia avocatului protestatarului de la Cotroceni: „Mi s-a părut puţin oligofren”

Bărbatul care a protestat cocoţat pe stâlp la Cotroceni este internat pentru efectuarea unei expertize psihiatrice la Secţia 7 a Spitalului „Alexandru Obregia”. Avocatul acestuia susţine că tânărul are tulburări de comportament, dar că are cunoştinţe în drepturile omului în materie europeană. „Deocamdată nu am putut să-mi dau seama dacă este vorba doar despre teribilism sau retard”, a mai spus avocatul.

Neculai Stancu a fost reţinut miercuri, la ora 15.20, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 pentru internare în Spitalul „Alexandru Obregia”. Măsura, spun surse judiciare, a fost necesară având în vedere antecedentele acestuia în materie de proteste, dar şi pentru a se preîntâmpina alte manifestări de acest gen. „După liniştirea pacientului, urmează a fi evaluat din punct de vedere psihic. Or, acest lucru durează, nu se poate face de pe o zi pe alta. Apoi, cu actele medicale emise de noi, va urma o expertiză la INML, care va stabili dacă pacientul a avut sau nu discernământ la momentul comiterii faptei”, au declarat surse medicale.

Chiar şi avocatul din oficiu care îl reprezintă pe Neculai Stancu, Magdalena Ianculescu, este puţin circumspectă în ceea ce priveşte sănătatea mintală a clientului. „Nu am apucat să vorbesc foarte mult cu clientul meu. Avea momente de rătăcire. Mi s-a părut puţin oligofren sau că suferă de retard. Apoi îmi arăta că ştie anumite detalii de drepturile omului, legislaţia europeană. Mi-a spus că este membru al unei fundaţii, dar că nu mai ştie cum se numeşte. Apoi mi-a spus că au venit şi avocaţii lui acolo, la Cotroceni. Cert este că până acum nu a fost audiat şi este doar internat la «Alexandru Obregia». O să văd ce se va întâmpla în funcţie de ce spun medicii”, a spus avocatul.

La impresia procurorului

Procurorii au dispus efectuarea unei expertize psihiatrice conform art. 117 Cod de procedură penală care prevede că „efectuarea unei expertize psihiatrice este obligatorie în cazul infracţiunii de omor deosebit de grav, precum şi atunci când organul de urmărire penală sau instanţa de judecată are îndoială asupra stării psihice a învinuitului sau inculpatului. În vederea efectuării expertizei, organul de cercetare penală, cu aprobarea procurorului, sau instanţa de judecată dispune internarea învinuitului ori inculpatului pe timpul necesar.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...