2019-03-23 07:01


Opoziția sesizează CCR pe modificările la Codul Penal

 |  16:20
Opoziția sesizează CCR pe modificările la Codul Penal

PNL, USR şi PMP au anunţat că au depus joi o sesizarea la Curtea Constituţională cu privire la modificările făcute la Codul penal, spunând că au fost atacate peste 30 de articole modificate, transmite News.ro.

"Sesizarea pe care o adresăm Curţii Constituţionale va fi înregistrată astăzi (joi – n.r.). Sperăm că acest cod al protejării infractorilor nu va deveni lege niciodată. Solicităm CCR să trimită întrebările preliminare care privesc statul de drept, care privesc această valoare fundamentală a UE, să pună aceste întrebări preliminare Curţii de Justiţie a UE şi apoi să se aplece la sesizarea noastră de neconstituţionalitate a demersului PSD-ALDE. Această sesizare este rodul muncii PNL, USR şi PMP", a anunţat deputatul PNL Ioan Cupşa, membru în Comisia specială de modificare a legilor justiţiei, citat de News.ro.   Cupşa a mai spus că au fost atacate la CCR peste 30 de articole, dar şi proiectul de lege în integralitate, criticând modificarea articolului 297 din Codul penal privind abuzul în serviciu şi abrogarea articolului 298 privind neglijenţa în serviciu.   De asemenea, deputatul PMP Ionuţ Simionca a afirmat că nu susţine modificările legislaţiei penale, afirmând că "românii aşteaptă de la noi să dăm legi drepte pentru cetăţeni, nu legi speciale pentru lideri politici". Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi ”pentru”, 97 de voturi "împotrivă" şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-05

TAGURI: pnl, usr, pmp, opozitie, sesizare, ccr, modificari, codul penal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
05 Iul 2018

Fara presedinte de tara penal Sa si rezolve problemele cu justitia sa returneze ce a furat si daca mai merita sa fie din nou pus acolo la Cotroceni Ce exemplu da el inafara In ce tara s a mai vazut asa ceva In Venezuela probabil!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...