2017-01-24 11:15


Oprescu a intrat la apă

 |  21:00
Oprescu a intrat la apă

De când s-a mutat cu tot cu subordonaţii în noul şi luxosul, dar extrem de scumpul sediu din Grozăveşti, Sorin Oprescu are parte numai de belele. După ce că presa şi consilierii nu contenesc cu criticile legate de cheltuirea banilor de la bugetul local al Capitalei pe o chirie exorbitantă, ieri, primarul general era cât pe ce să-şi vadă inundată clădirea, ceea ce fără îndoială ar fi presupus plata unor reparaţii costisitoare.

Agitaţie mare ieri la sediul PMB din Splaiul Independenţei 291-293. La ora prânzului, la sediul nou şi luxos al Primăriei Capitalei au debarcat în trombă mai întâi viceprimarul Victor Iovici, urmat la distanţă de câteva minute de primarul general Sorin Oprescu şi ceva mai târziu de consilierul de taină al primarului general, Solomon Wigler. Motivul: personalul de serviciu alertase conducerea instituţiei din cauza unei inundaţii. Mai întâi se spunea, pe surse, că ar fi crăpat nişte ţevi, din cauza frigului. Alte surse, tot din primărie, ne-au spus că nu a crăpat nici o ţeavă, doar o pompă şi-ar fi dat obştescul sfârşit, nu înainte de a inunda etajele 3, 4, 5 şi 6 din sediul PMB. Răspunsul oficial, venit prin Biroul de Presă al Primăriei Capitalei sună aşa: „Este vorba de o avarie minoră la sistemul de încălzire din interiorul clădirii PMB asupra căreia s-a intervenit rapid. Nu există daune”. La cum gonea Oprescu pe scări şi la agitaţia care se vedea pe faţa viceprimarului Iovici, cam greu de crezut că totul a fost doar o mică şi minoră defecţiune la sistemul de încălzire. Se pare că, într-adevăr, mai multe etaje din primărie au fost inundate, la început punându-se chiar problema mutării mobilierului din mai multe birouri. Agitaţia lui Oprescu se datora, probabil, daunelor pe care se gândea că le va plăti proprietarilor clădirii  în caz că minora inundaţie ar fi în fapt vreun adevărat dezastru-fluviu. Şi asta pentru că în ceea ce priveşte sediul din Grozăveşti, Oprescu a procedat oricum, numai în interesul cetăţenilor nu.

Chirie de 250.000 de euro lunar din bugetul Bucureştiului

Mai întâi, primarul general a decis că ar fi cel mai bine pentru bucureşteni să închirieze clădirea de la firma Iliotomis, plătind lunar din banii de la bugetul local 250.000 de euro. Spunea Oprescu la un moment dat că va cumpăra clădirea în sistem de leasing. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Conform contractului încheiat cu grecii de la Iliotomis, PMB avea drept de preempţiune la cumpărarea imobilului. Deşi a fost înştiinţat că Iliotomis va vinde clădirea, Oprescu a asistat impasibil cum o altă firmă, Apatel Properties, a aceloraşi greci, a devenit noul proprietar gajând tranzacţia chiar cu imobilul „cumpărat”. Ceea ce ar fi putut face şi Oprescu, renunţând astfel la a mai plăti o chirie nejustificată. 11 milioane este preţul la care imobilul a fost înstrăinat în data de 27 aprilie 2010. Se spunea la acea dată că Oprescu s-a făcut că nu vede oportunitatea pentru a cumpăra clădirea mai târziu, dar pe o sumă de patru ori mai mare. Între timp, Primăria Capitalei a investit sume uriaşe pentru a face ca imobilul să fie funcţional, inclusiv în construirea unui lift exterior, dar aceste sume au rămas în permanenţă la secret. Şi parcă pentru a le face în ciudă bucureştenilor, Oprescu le-a mai făcut un cadou grecilor de la Iliotomis, constând într-un teren alăturat actualului sediu, numai bun pentru a se construi pe el un alt bloc-turn cu destinaţie de birouri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-18

TAGURI: Sorin Oprescu, sediu pmb, inundatie, IliotomisComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FANE PREPELEAC
29 Ian 2012

ceea ce nu stiti e ca imobilul e detinut de catre oprescu via cashcaval Buzaianuuuu printr-un offshore .
MARIAN
30 Ian 2012

Grecoteiul cu nas subtire ajuns primar general a intrat in mafia Bucurestiului si fura de rupe. De ce nu verifica Curtea de Conturi sau corpul de control al Guvernului cum s-a inchiriat acel spatiu. Acum s-a ajuns sa prosteasca romanii in fata se fura cu zambetul pe buze si fara vreo teama de autoritatile statului care sunt ca si inexistente , dar cu salarii frumusele. Ei sunt platiti sa nu deranjeze hotii de la putere.
ARES
30 Ian 2012

Haida de,domnule Constantin!Nici dumneavoastra nu credeti ce scrieti!Va faceti ca "uitati" cine detine majoritatea in consiliul bucurestean!Se stie doar ca Sorin Oprescu nu poate cheltui in singur leut fara acordul consilierilor portocalii,a caror sluga ati devenit!
TEODOR
30 Ian 2012

Domnule Constantin,matale cand ai un necaz de natura tehnica in casa,nu te agiti?Nu chemi mesteri sau oameni sa te ajute?Ati fi vrut ca Sorin Oprescu sa stea cu mainile in san?Trebuia sa vada personal cum stau lucrurile;nu te poti baza pe unul si pe altul in asemenea situatii!
GALEA GEMEDICA
30 Ian 2012

Ba postacilor, su...geti p...la la papagal. Face Sorinache ce vrea mushkii lui si ai lu' mine!! Va furam si va fu...tem in c...ur pana va iese pe nas democratia! Hai sictir si sa votati Oprescu.
OANA GRIGORE - DIRECTOR DE MEDIU
30 Ian 2012

Nu stiu daca este asa! Primarul m a adus in primarie si m a facut directaore la mediu pentru ca am silicoane si botox in buze ca in rest nu am facut nimic, vin la servici doar ca sa imi arat hainele in vazul angajatilor
OVIDIUS
30 Ian 2012

oprescu e un om santajabil cat timp fiul sau are dosare penale pentru afacerile cu spitalele din subordinea lui taticu..
BIROUL DE PRESA AL PMB
30 Ian 2012

oprescu are numai parasute in jurul sau, platite pe bani publici
OANA GRIGORE DIRECTOR MEDIU PRIMARIA BUCURESTI
30 Ian 2012

sa vedeti.. la cat de incompetenta si increzuta eu care sunt ca o mimoza, nu stiu nimic dar sunt frumaosa ca am botox
X-ULESCU
30 Ian 2012

Sa fim seriosi... Dupa cum spunea si Ares, Sorin Oprescu nu poate decide de unul singur cum se cheltuie banii. Chiar asa naivi sa fiti incat sa credeti ca el are dreptul asta? Stati linistiti, acolo sunt membtrii consiliului (care de altfel au rolul de a-i pune mereu bete-n roate, pentru ca Oprescu nu e portocaliu) care nu il lasa sa faca dupa cum vrea el.
MAIA
30 Ian 2012

"Se pare că, într-adevăr, mai multe etaje din primărie au fost inundate..." -> Se pare ca? Pai stiti ceva sigur, sau scrieti articolele astea doar de dragul de a-l critica pe Oprescu, fara sa aveti o dovada clara?
OPRESCU
30 Ian 2012

trebuie sa mananca si gura mea ceva!
ANGHEL STOIA
30 Ian 2012

Sorin Oprescu nu a intrat la apa,dar deontologia profesionala a celor de la Puterea,da!Si a ramas mica,mica de tot!
BRAVO PUTEREA!
30 Ian 2012

bravo! asa afla si bucurestenii de ce afaceri face acest independent afaceri facute impreuna cu familia sa
BUCURESTENII
30 Ian 2012

Oprescu azi isi aproba in Consiliu 105 PUZ -uri: cladiri in parcul tineretului blocuri de sute de etaje pic de respect pentru cetateni ce bine arata bucurestiul cu acest independent
CLARA
30 Ian 2012

normal ca intra la apa, ce e asa de ilogic, oprescu asta nu face nimic, iese la suprafata doar cand crede ca zice si el ceva interesant, in rest nu-i pasa,
DEE
30 Ian 2012

normal cand stie ca are treaba si trebuie sa rezolve anumite chestii intra la apa dom primar al nostru...fuga e cea mai buna.
VIO
30 Ian 2012

pai normal cand trebuie sa raspunda de ceva intra la apa..nu este normal ce comportament are acest primar...dar de .....
BIANCA
30 Ian 2012

normal cand lumea sare cu gura pe el..normal ca se baga in carapacea lui ce altceva stie sa mai faca si oprescu nimic..
TEO
30 Ian 2012

pai normal ca se face mic si se duce acasa...ne-am saturat de ce tampenii face oprescu asta si nu isi da seama . Mai bine pleci odata petntru totdeauna,
SILV
30 Ian 2012

normal ca oprescu acum se ascunde cand nu-i mai convine cate acuze i se aduc pentru cum face lucrurile nu se poate asa ceva, ce primar las si hor
GEORGE
30 Ian 2012

normal cand trebuie sa rezolve ceva, este cam greu de gasit..doar suntem obisnuiti.
ANDREI
30 Ian 2012

normal cand este vorba de ceva oprescu este primul care intra la apa, se face nevazut..nu se poate asa ceva.
MEME
30 Ian 2012

deja ne-am obisnuit ca oprescu sa se bage in carapace cand sunt prea multe de facut..asa primar mai bine lipssa.
SILE
30 Ian 2012

este normal ca la orice chestie care nu stie sa o rezolve, oprescu intra la apa, este ceva obisnuit pentru el, nu ne mai mira.dar este rusinos.
BOBI
30 Ian 2012

Ne-am obisnuit ca oprescu sa se ascunda de fiecare data, se baga in carapacea lui si iese doar cand ii convine, este rusinos pentru un primar sa faca asa ceva.
Random image