2019-01-23 18:56


Oprescu ameninţă cu instanţa ONG-urile care întârzie, prin procese, lucrările la Magistrala Nord-Sud

 |  18:47
Oprescu ameninţă cu instanţa ONG-urile care întârzie, prin procese, lucrările la Magistrala Nord-Sud

Primarulgeneral al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, ieri, că se va adresa instanţeide judecată împotriva organizaţiilor neguvernamentale care întârzie la rândullor în justiţie lucările în zona Berzei-Buzeşti. „Am avut întârzierialelucrărilor în zonă şi am primit factura pe măsură de la constructor”, aspusedilul-şef.

Maimulteorganizaţii neguvernamentale, printre care Asociaţia SalvaţiBucureştiul, au atacat în instanţă demolarea unor clădiri de pe strada Buzeşti.Mai mult, ele au cerut şi prefectului Capitalei atacarea în contenciosadministrativ a autorizaţiilor pentru desfiinţarea imobilelor Hotel Marna(aflat la adresa str. Buzeşti nr. 3) şi Casa C-tin Rădulescu (CaleaGriviţei/str. Buzeşti nr. 1), precum şi suspendarea lucrărilor de demolare.

Autorizaţiilede desfiinţare semnate de Oprescu se bazează pe un aviz semnat, la 12 ianuarie2011, de către directorul Direcţiei de Cultură Bucureşti, Daniel Cherecheş. Larândul său, acesta are la bază un aviz dat, cu două zile înainte, de cătreComisia Zonală a Monumentelor Istorice Bucureşti-Ilfov-Giurgiu. Atât cele treiinstituţii, cât şi Ministerul Culturii au fost înştiinţate de către AsociaţiaSalvaţi Bucureştiul, care se împotriveşte distrugerii monumentelor, deexistenţa sentinţei civile nr. 3561/21.12.2010, emisă de Tribunalul Bucureşti.Prin sentinţa respectivă erau suspendate autorizaţiile de desfiinţare emise deprimarul general, în 8 decembrie 2010, pentru cele două imobile-monument. Înplus, în motivarea sentinţei, care a fost adusă la cunoştinţa MinisteruluiCulturii în data de 12 ianuarie 2011, judecătorii Tribunalului Bucureştiprecizează clar că, până la o sentinţă definitivă şi irevocabilă în altă cauzăaflată pe rol, privind deciziile de declasare a celor două imobile, acestea îşipăstrează statutul de monument istoric. Prin urmare, demolarea acestora esteinterzisă în mod expres de Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumenteloristorice.

AsociaţiaSalvaţi Bucureştiul împreună cu o serie de organizaţii nonguvernamentale şi Observatorul Urban al Uniunii Arhitecţilor au adresat o scrisoareministrului culturii, Kelemen Hunor, prin care i-au cerut să intervină în acestproces ilegal de avizare, dar fără succes.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
18 Ian 2011

Chiar si rabdarea lui Oprescu are limite!Ceea ce fac aceste ONG-uri,poarta un nume:hartuiala!Nu ar fi rau ca Oprescu sa le ceara marilor iubitori de sandramale,sa plateasca penalizarile cerute de societile de constructii!
Random imageUltimele stiri

loading...