2017-01-23 18:54


Oprescu îl ţine în braţe pe şeful RATB

 |  21:00

Primarul general, Sorin Oprescu, se opune deciziei de ieri a Consiliului General al Capitalei de a-l înlocui pe directorul RATB, Adrian Criţ. Hotărârea a fost luată, prin vot secret, de consilieri, din cauza managementului defectuos şi a problemelor din cadrul Regiei, aspecte semnalate de nenumărate ori chiar de ziarul „Puterea“.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, în şedinţa extraordinară de ieri, să îl elimine pe directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Adrian Criţ, din Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei, după ce chiar ei l-au numit în funcţie, în urmă cu aproximativ un an.

Consiliul General a luat această decizie în urma unei sesizări primite de la Nicoleta Ioana Ciufudean, membră a CA al RATB. Membrii Consiliului de Administraţie se plâng că directorul Adrian Criţ a refuzat să colaboreze cu ei şi ţine la secret numeroase contracte încheiate în numele Regiei. „Nu s-au efectuat lucrările de reparaţii necesare mijloacelor de transport în comun datorită unui contract defectuos, încheiat cu SC Omniasig SA“, se mai arată în sesizarea Consiliului de Administraţie. De asemenea, Adrian Criţ este acuzat că nu a respectat hotărârea CGMB de a fabrica 50 de tramvaie şi că refuză să colaboreze cu sindicatele din RATB.

Prin urmare, CGMB a hotărât îndepărtarea lui Adrian Criţ din Consiliul de Administraţie al RATB şi înlocuirea sa cu Viorel Popescu, membru PDL, de profesie inginer. Potrivit hotărârii de consiliu, CA al RATB va trebui să-şi numească un nou preşedinte, în termen de două zile. Cele mai mari şanse pentru ocuparea fotoliului de şef al Regiei sunt deţinute tot de Viorel Popescu.

Mână în mână cu primarul

Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat însă că va ataca în instanţă decizia CGMB de a-l înlocui din CA pe Adrian Criţ. „Din punctul meu de vedere, se urmăreşte practic înlăturarea lui Adrian Criţ din funcţia de director general al RATB. Asta pentru că el a refuzat să colaboreze cu cei care desfăşurau diferite afaceri în Regie. Este o luptă pentru ciolan. Criţ a căzut victima celor care au avut de suferit pentru că el a încercat să elimine corupţia din cadrul RATB, de exemplu furtul de motorină. Consilierii, prin această hotărâre, încalcă legea. Primarul general este cel care poate demite directorul RATB. Prefectul Capitalei ar trebui să intervină şi să suspende această hotărâre. Eu voi ataca hotărârea în instanţă“, a declarat Oprescu. Edilul-şef s-a declarat extrem de mulţumit de activitatea lui Adrian Criţ, ca director al RATB.

Pentru a-şi „spăla“ imaginea, directorul RATB a solicitat Consiliului General, chiar în ziua în care a fost eliminat din CA, aprobarea contractării unui  împrumut pentru fabricarea tramvaielor făcute uitate.

Primarul Oprescu a spus că îl va spijini pe Criţ pentru dobândirea împrumutului în valoare de 100 milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-04

TAGURI: sorin oprescu, adrian crit, ratb, demitereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ION FLUERAS
09 Noi 2011

Nu e singurul.Daca veti "intra" putin in subiectul Dir Gen, strazi,parcuri.. Radu Popa veti ramane consternati cu cata dibacie si simplitate, Primarul General 'isi trateaza" oamenii care ii garanteaza realegerea.Veti constata ca de peste un an de zile imprejmuirea troitei din Piata Universitatii este profanata si lasata de izbeliste.Cauza? Nu "iese" nimic.Pacat de copii care au murit,ei nu aveau cunostinta de securistii care le pregateau moartea.
VASILE
09 Noi 2011

RATB? adica regia unde soferii isi cumpara singuri becuri la autobuze..? ha,ha,ha......tot un 'escu si Oprescu asta
SIMION
09 Noi 2011

Se vede şi aici caracterul lui Criţ – a fost pus în funcţie de PDL şi acum a sărit repede în braţele lui Oprescu.
TEODOR
10 Noi 2011

Cred ca singurele persoane pe care Sorin Oprescu le tine in brate,sunt cele doua nepoate!In privinta lui Crit,Sorin Oprescu nu face decat sa urmeze procedura legala!De aici si pana la al tine in brate,e cale lunga!Terminati cu titlurile astea gen OTV!
Random image