2017-01-23 12:33


Oprescu pregăteşte festivităţile. Pasajul Basarab, gata de inaugurare, cel mai probabil sâmbătă

 |  20:04
Oprescu pregăteşte festivităţile. Pasajul Basarab, gata de inaugurare, cel mai probabil sâmbătă
Pasajul Basarab din Capitală ar urma să fie inaugurat la sfârşitul acesteisăptămâni, cel mai probabil sâmbătă. Asta în cazul în care primarul general,Sorin Oprescu, va fi suficient de rapid în a pregăti „festivităţile”. Potrivitviceprimarului Capitalei, Mircea Raicu, singurele lucrări care mai trebuiefinalizate la pasajul Basarab sunt cele la staţia de tramvai de pe pod şi lalift, care ar mai dura aproximativ două luni. Aceste ultime lucrări nuafectează însă circulaţia pe pasaj, potrivit sursei citate.

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, a declarat, înexclusivitate pentru ziarul „Puterea”, că pasajul suprateran denivelat Basaraba primit toate avizele şi poate fi dat în funcţiune. „Pasajul a primit toateavizele favorabile. Poate fi deschisă circulaţia, cel mai probabil la sfârşitulacestei săptămâni. Probabil că sâmbătă se va da drumul la pasaj. De zileleacestea se putea da drumul la circulaţie pe pasajul Basarab. Mai sunt de efectuatlucrări la staţia de tramvai de pe podul hobanat şi la lift. Aceste lucrări artrebui să mai dureze aproximativ două luni. Nu sunt însă indispensabile şi sepoate da drumul la circulaţie şi fără ele”, ne-a declarat Mircea Raicu. Potrivitviceprimarului Capitalei, data inaugurării pasajului Basarab depinde acum doarde edilul-şef, Sorin Oprescu. „Nu pot să spun exact când va fi inaugurat. Acum,depinde doar de primarul general când va fi inaugurat pasajul. Nu ştiu ce maiaşteaptă primarul general... probabil famfara”, ne-a mai spus Raicu.

Practic, cât de repede vor putea şoferii bucureşteni să „sebucure” de pasajul Basarab depinde doar de capacitatea de organizator defestivităţi a primarului Oprescu sau a consilierilor acestuia.

Lucrările de construcţie la pasajul Basarab au început în 2006. Iniţial,pasajul Basarab trebuia să coste 60 milioane de euro, însă municipalitateabucureşteană a „ridicat” treptat suma la 200 milioane de euro.

Pasajul va face legătura între Bulevardul Nicolae Titulescu, PodulGrozăveşti, Bulevardul Vasile Milea şi Şoseaua Orhideelor, traversând Dâmboviţapeste podul existent şi calea ferată în zona Gării de Nord.

Pe pasaj, în zona podului hobanat, va fi realizată o staţia de tramvaidotată cu scări fixe, lifturi şi escalatoare menite să asigure legătura întrenivelul staţiei, nivelul solului, precum şi cu staţia de metrou Basarab.Tramvaiele vor circula pe partea centrală a podului, iar autovehiculele voravea la dispoziţie câte două benzi pentru fiecare sens de circulaţie, pepărţile laterale. „Când se termină tramvaiul, că tramvaiul era problema, nunebunia cu senzorii, care se pot monta într-o noapte. Pasajul va fi deschistraficului când e gata tramvaiul şi va fi încărcat cu toată sarcina, adică şitramvai, şi încărcătură, şi tot. A doua zi, pe cuvântul meu, i-am dat drumul.Şi eu am aceeaşi aşteptare”, a declarat Sorin Oprescu la una din ultimele vizitela pasajul Basarab.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
17 Iun 2011

Sorin Oprescu nu este omul ahtiat dupa taieri de panglici inaugurale!Lasa aceasta "pasiune",altora,se stiu ei care!Important este ca Basarabul e gata,ca s-au obtinut toate avizele si aprobarile!Festivitatea inseamna cateva zeci de minute,Basarabul este pentru bucurestenii de azi si de maine!
Random image