2019-02-20 19:47


Optimismul ministrului de Interen: Să luăm în calcul că 2011 va fi anul în care România va adera la Spaţiul Schengen

 |  20:09
Optimismul ministrului de Interen: Să luăm în calcul că 2011 va fi anul în care România va adera la Spaţiul Schengen

Ministrul Administraţiei şiInternelor, Traian Igaş, a declarat, miercuri, la Sibiu, că este optimist şi că"2011 va fi anul în care România va adera la Spaţiul Schengen",pentru că au fost îndeplinite "toate obiectivele" şi ţara este pregătită.

MinistrulAdministraţiei şi Internelor, Traian Igaş, este de părere că România va aderala Spaţiul Schengen în prima parte a anului 2011, aşa cum era prevăzut iniţial,fiind făcute toate demersurile în acest sens.

"Să ne păstrăm optimismulşi speranţa şi să luăm în calcul că 2011 va fi anul în care România va adera laSpaţiul Schengen datorită faptului că ne-am îndeplinit toate obiectivele şisolicitările trasate de partenerii europeni. Nu avem ce să reproşăm nimănui,suntem în grafic. Am avut acele comisii de evaluare, şapte la număr - ultima aavut loc în decembrie, raportul fiind unul pozitiv. Sunt lucruri care s-auîntâmplat şi ne dau speranţe că vom adera în 2011. Haideţi să vedem parteaplină a paharului, nu cea goală, şi să îndemnăm şi ceilalţi oameni politici,partide politice, să facă acelaşi lucru: să militeze pentru cauzaRomâniei", a spus Igaş.

Igaş a adăugat că Guvernul aîndeplinit tot ce şi-a asumat şi susţine aderarea la data stabilită.

"Noi milităm pentru datala care am stabilit de comun acord cu partenerii noştri din UE să aderăm.Repet, noi nu am făcut altceva decât să ne facem datoria, să ducem la bunsfârşit toate cele asumate în întâlnirile pe care le-am avut. Şi eu, şireprezentanţii Guvernului şi Preşedintele României, nu am făcut altceva decâtsă milităm pentru cauza României. Din păcate, alţi lideri politici, când s-audus la Bruxelles sau în altă parte, nu au făcut altceva decât să încerce săamâne această dată şi să îi convingă pe partenerii noştri că România nu estepregătită pentru a adera. Este un lucru neadevărat, un lucru fals, iar ultimul raportde monitorizare, de verificare, ne-a dovedit şi ne-a convins că am făcut cetrebuia să facem", a afirmat Igaş.

Miniştrii de Interne ai Franţeişi Germaniei au transmis CE o scrisoare prin care se solicită amânarea aderăriiRomâniei, dar şi a Bulgariei, la Schengen, solicitarea fiind de asemeneaadresată preşedinţiei belgiene a UE şi Ungariei, care va prelua preşedinţia, audeclarat surse europene. Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că estevorba despre un demers franco-german adresat atât Comisiei Europene, cât şipreşedinţiei belgiene în exerciţiu a UE, precum şi viitoarei preşedinţii ungarea Uniunii, al cărei mandat va începe la 1 ianuarie 2011.

Miniştrii de Interne aiGermaniei şi Franţei au apreciat, în scrisoarea transmisă CE, că deciziaprivind aderarea României şi Bulgariei la Schengen ar trebui discutată"când cele două state vor începe progrese ireversibile în lupta împotrivacorupţiei, a criminalităţii organizate şi a reformei".

"Nu sunt reunite toatecondiţiile pentru aderarea celor două ţări la Spaţiul Schengen", scriu ceidoi miniştri în scrisoarea obţinută de RFI România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-08-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...