2018-12-18 15:43


Oscar pentru "Crulic - drumul spre dincolo”

 |  20:17
Oscar pentru "Crulic - drumul spre dincolo”

O româncă a câştigat, sâmbătă, marele Premiu de la Annecy, echivalentul Oscarului în animaţie, pentru filmul "Crulic - drumul spre dincolo". Documentarul animat spune povestea emoţionantă a unui tânăr român care a murit în închisoare, în Polonia. Era acuzat de furt, şi pentru a-şi susţine nevinovăţia a stat patru luni în greva foamei. Protestul i-a fost fatal.

"Cel ce se prezintă ca fiind consului României la Varşovia îi cere domnului Leontescu, unchiul meu, să confirme rudenia cu Claudiu Crulic, adică eu, după care îl înştiinţează că eu... îs mort". Aşa începe filmul care i-a adus Ancăi Damian (FOTO) Premiul de la Annecy, cel mai important festival de animaţie din lume. Pelicula a fost printre cele 10 selectate din câteva mii de producţii înscrise la Gala de anul acesta. "Crulic - drumul spre dincolo" a fost proiectat la peste 40 de festivaluri internaţionale. Povestea care a determinat-o pe Anca Damian să facă filmul a mişcat publicul, de fiecare dată.

Regizorul filmului, Anca Damian, spune: "Am avut o emoţie vizavi de singurătatea pe care trebuie s-o fi simţit el în cele 4 luni, în care e o moarte lentă şi lungă greva foamei. Apuci să te priveşti pe tine să te vezi cum te duci în lumea cealaltă". Filmul, care a rulat şi la noi în ţarăîn toamna anului trecut, n-a fost primit cu aceeaşi căldură de publicul român.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-15

TAGURI: Anca Damian, Oscar, Crulic-drumul spre dincolo
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...