2018-12-12 07:30


OTRĂVIŢI! Acid cianhidric în sângele morţilor din Colectiv

 |  20:43
OTRĂVIŢI! Acid cianhidric în sângele morţilor din Colectiv

Încep să apară detalii legate de tragedia din clubul Colectiv care arată că mulţi dintre cei aflaţi înăuntru nu au avut nici o şansă de salvare, soarta lor fiind oricum pecetluită, chiar dacă nu ar fi suferit arsuri. Şi asta pentru că au murit otrăviţi! Astfel, potrivit rezultatelor analizelor toxicologice efectuate de INML, anunţate luni, toate cele 26 de persoane care au decedat în seara tragediei din clubul Colectiv aveau în sânge monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică, iar la 18 dintre acestea, concentraţiile erau peste valorile letale.

"Toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentraţii ridicate de funingine, aerosoli şi gaze toxice generate în incendiu, între care monoxidul de carbon şi acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente. În aceste tipuri de incendii rezultă însă şi alte tipuri de substanţe toxice: poliuretanul (ex. bureţi folosiţi în antifonare etc.) şi poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etanşarea racordurilor de ţeavă) generează acid cianhidric şi izocianaţi, oxizi de azot, oxizi de sulf; policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) generează hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric; cauciucul generează hidrogen sulfit, acroleină, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf etc.", arată raportul INML, citat de Mediafax.

În raport se menţionează că la toate aceste substanţe, efectele toxice se manifestă imediat, ca urmare a acţiunii directe. Multe dintre aceste substanţe determină în corpul uman şi manifestări toxice la distanţă în timp faţă de expunerea iniţială, ceea ce face ca persoane care se află internate în spital să prezinte o patologie combinată postcombustională (arsuri) şi toxică.

Teodora Maftei, numărul 46

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar în drum spre spital a mai murit o persoană. În zece zile de la tragedie au decedat alte 19 de persoane, numărul victimelor ajungând la 46. Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre cei internaţi, 83 sunt în continuare spitalizaţi în Capitală, iar 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au murit. Ultima care a decedat, luni, la o clinică din Israel, este jurnalista şi fotografa Teodora Maftei, care fusese transferată în data de 4 noiembrie.

După incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei (36 de ani), editor la Pro TV, a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii. Până la incendiul din Colectiv, Teodora Maftei a fost operată de şapte ori, din care de trei ori pe creier. Ion Viorel Maftei, fratele Teodorei, a scris un mesaj emoţionant pe Facebook, în care îi "imploră" pe oameni să zâmbească, să se bucure de tot ce au şi să facă lucruri noi, "toate pentru Teo". "Vreau începând de astăzi să zâmbim... să ne bucurăm de tot ce avem... de toţi ce-i pe care-i avem.... să facem lucruri noi... să ne descoperim pe noi.... şi toate pentru Teo....Vă implor!", a scris ‎Ion Viorel Maftei‎.

Transferaţi cu succes în străinătate

Toţi cei 10 răniţi în incendiul din Colectiv care au fost transferaţi duminică au ajuns cu bine în Marea Britanie şi Norvegia, medicii din Londra care i-au aşteptat la aeroport fiind impresionaţi de modul în care au fost transportaţi, a declarat luni, pentru Mediafax, secretarul de stat Raed Arafat.

"Am avut câţiva pacienţi în stare critică, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toţi au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au aşteptat la aeroport au fost impresionaţi de felul în care au fost transportaţi. Este un nou standard pentru transportul aerian al pacientului ars în stare critică, au spus medicii englezi", a precizat Arafat.

Potrivit unor surse medicale, în Marea Britanie au fost transferaţi duminică, cu aeronava NATO, în jurul orei 23.00, Alexandru Olivian Olteanu şi Elena Niţu - de la Spitalul de Arşi, Iulian Rob, Vlăduţ Roberto şi Tudor Golu - de la Spitalul Universitar de Urgenţă, Corina Gabriela Ioniţă - de la Spitalul Elias, Cristian Răducanu şi Costin Dumitrache - de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi - Spitalul Floreasca, iar în Norvegia a ajuns Marius Frăţoaica - de la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Guvernul alocă bani pentru familiile victimelor

Familiile victimelor tragediei din Clubul Colectiv care sunt internate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, ajutor din partea Guvernului, iar rudele pacienţilor spitalizaţi în ţară vor beneficia de 6.000 de lei pe lună, pe toată durata spitalizării.

Anunţul a fost făcut luni dimineaţă de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, înaintea şedinţei extraordinare a Guvernului.

Potrivit premierului interimar, familiile victimelor care au fost transferate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare, masă şi alte cheltuieli, şi 1.500 de euro pentru transport. Primul-ministru interimar a precizat că plata acestor sume urmează să se facă în maximum 5 zile de la primirea solicitării, adăugând că au fost înregistrate mai multe cereri din partea familiilor pacienţilor transferaţi în străinătate, precum şi solicitări din partea familiilor celor 83 de pacienţi care sunt acum internaţi în spitalele din ţară.

Rudele pacienţilor internaţi în spitale din Capitală vor primi, la rândul lor, 6.000 de lei pe lună, iar banii vor fi daţi pe toată durata spitalizării. Cîmpeanu a precizat că "este posibil" ca acest sprijin să fie acordat din Fondul de rezervă al Guvernului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: otraviti, morti, colectiv, sange, acid cianhidric
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


INTREB SI EU CA PROSTUL
09 Noi 2015

Inseamna ca toate barurile si localurile daca ard, emana asa ceva ? Nu cred ! Unde si in ce existau impregnate acele otravuri de care se scrie mai sus? Ca sa omori rapid 100 de oameni mai curand ma duce mintea la un gaz toxic , radioactiv .
CROCODILUL FLAMAND
09 Noi 2015

E POSIBIL...POLIMERII SI MATERIALELE PLASTICE CUM E BURETELE CAND ARD DEGAJA TOT FELUL DE SUBSTANTE TOXICE...MAI ALES DACA A FACUT INML EXPERTIZA MEDICO-LEGALA PROBABIL CA AU SI DOVEZI>>>CINE NU CREDE POATE SA FACA EXPERTIZA PRIVATA ACUM DUPA CE S-A CONSUMAT EVENIMENTUL MORALA E UNA SINGURA>>>CORUPTIA E CEA CARE A PERMIS SA AI SUTE DE PERSOANE SI ARTIFICII INTR-UN CLUB FARA AUTORIZATIE DE LA POMPIERI EU DIN PRIMA ZI AM SPUS CA PRIMARUL PIEDONE VA FI CU SIGURANTA TRAS LA RASPUNDERE,TOTUL A FOST O AFACERE TOLERATA PROBABIL PE BAZA DE SPAGA>>>>ALTA ERA SITUATIA DACA RESPECTAU REGULAMENTUL SI AVEAU TOT CE PREVEDE AVIZUL DE LA POMPIERI.....CHIAR ASA DE CE S-AU INCHIS ATATEA CLUBURI???ERAU IN REGULA CU AVIZELE?BINEINTELES CA NU....ACUM PRICEPE SI OMUL SIMPLU CUM SE IMBOGATZESC POLITRUCII ASTIA.....AUTORIZATII DE TOT FELUL...AVIZE...RETROCEDARI DUBIOASE...TARA LUI PAPURA VODA
Random imageUltimele stiri


loading...