2017-01-21 02:11

EVENIMENT


Paradisul bicicliştilor. Distracţie fără limite în mijlocul naturii, la doar 35 km de Bucureşti

 |  18:11
Paradisul bicicliştilor. Distracţie fără limite în mijlocul naturii, la doar 35 km de Bucureşti
Natura poate asigura distracţie fără limite nu doar în sezonul estival, pelitoral, sau iarna, la munte. La doar 35 de kilometri de Bucureşti, natura şidistracţia se îmbină perfect, într-un adevărat paradis pentru biciclişti.

Cum pot scăpa de praf, de problemele de trafic sau dezgomotul infernal al oraşului? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun cei mai mulţi bucureşteni.Sportul este una dintre cele mai bune modalităţi de a face uitat stresulcotidian. Numeroşi locuitori ai Capitalei par să fi înţeles acest lucru.Astfel, întâlnim tot mai mulţi bucureşteni care aleg mersul pe bicicletă ca pe omodalitate de a face mişcare. Calitatea traseelor destinate bicicliştilor lasăînsă de dorit. În Capitală, pasionaţii sportului pe două roţi sunt nevoiţi sădeţină reale calităţi de cascador. Bicicliştii bucureşteni sunt nevoiţi să facăslalom printre panouri publicitare, stâlpi de iluminat, tomberoane şi alte obstacolece, în mod normal, nu ar trebui amplasate pe traseele pentru biciclişti. Înplus, o plimbare cu bicicleta pe străzile Capitalei nu asigură în nici un caz“un balon de aer curat”, atât de mult căutat de bucureşteni. Mai rămâne opţiuneaplimbărilor cu bicicleta prin parc, dar, la un moment dat, acestea devinmonotone. În plus, bicicliştii care optează pentru o plimbare prin parc suntnevoiţi să “dribleze” zeci de pietoni.

Pentru bucureşteni există, în principal, două destinaţiipentru relaxare, la munte sau la mare. Este însă destul de dificil să ajungi laoricare dintre aceste destinaţii cu bicicleta.

Velodromul verde de la Comana

Există totuşi un adevărat paradis al bicicliştilor lanumai 35 de kilometri de Bucureşti, la Comana. În Delta Neajlovului, bicicliştiiîşi pot da frâu liber imaginaţiei, câteva mii de hectare de pădure devenindvelodromul lor.

Din nefericire pentru pasionaţii sportului pe două roţi,nu există însă o pistă pentru biciclişti care să lege Capitala de Comana.

Organizaţiile nonguvernamentale susţin că trasee specialepentru biciclete, care să lege Capitala de localităţile apropiate, arreprezenta un mare avantaj şi pentru angajaţii care fac naveta până la locul demuncă. Există, însă, potrivit ONG-urilor, două probleme care nu au permisrealizarea unei astfel de piste: lipsa de colaborare dintre autorităţi şi lipsaunui proiect.

Acum, există un proiect care să permită realizarea uneipiste de biciclişti între Comana şi Bucureşti. Mai trebuie doar ca Primăria MunicipiuluiBucureşti, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Consiliul judeţeanIlfov şi cel din Giurgiu să-şi dea acordul pentru realizarea traseului.

Proiectul traseului de biciclişti este disponibil pesite-ul www.casacomana.ro. Pista ar urma să înceapă din sectorul 4 al Capitaleişi să străbată judeţele Ilfov şi Giurgiu, până la Parcul Naţional Comana.

Reprezentanţii complexului Comana susţin că au avutclienţi de toate vârstele, cu toţii pasionaţi de sportul pe două roţi. Cei caredoresc să petreacă mai mult timp la “paradisul verde” de la Comana, unde,potrivit localnicilor, mai bântuie spiritul lui Vlad Ţepeş şi măreţia domnitorului MihaiViteazul, au la dispoziţie o pensiune cu servicii complete.

Festivalulbicicliştilor

Pe 28 mai şi pe 24septembrie are loc Bike Fest, unconcurs de mountainbike, desfăşurat în Parcul Naţional Comana. Concursul seadresează celor care iubesc natura, cu nivel de pregătire mediu sau bun lamersul pe bicicletă, indiferent dacă se consideră amatori sau profesionişti. “Oricineeste major şi are o bicicletă poate participa. Primim şi minori, dar cusemnătură notarială din partea părinţilor. Concursul va avea o categorie specială pentru copii”, susţin organizatorii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-17

Mai multe imagini:
Paradisul bicicliştilor. Distracţie fără limite în mijlocul naturii, la doar 35 km de Bucureşti
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image