2018-12-14 00:37


Parchetul General a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu CLASAREA din dosarul MICROSOFT

 |  14:31
Parchetul General a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu CLASAREA din dosarul MICROSOFT

Parchetul General, prin dispoziția procurorul șef Augustin Lazăr, a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea de abateri disciplinare de către procurorul Mihaiela Moraru Iorga, care a instrumentat dosarul Microsoft.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a primit o informare din partea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în legătură cu modul de instrumentare a cauzei cunoscută generic sub denumirea 'dosarul Microsoft', precum şi cu măsurile întreprinse de către conducerea DNA în data de 17 iulie 2017. În data de 20 septembrie 2017 - pe baza actelor înaintate de către conducerea DNA anterior, respectiv pe 5 septembrie 2017, - procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sesizat, în calitate de titular al acţiunii disciplinare, Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit.t coroborat cu art. 991 alin. (1) şi (2) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor (exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă) de către procurorul Moraru Iorga Mihaiela. Sesizarea priveşte mai multe aspecte, printre care şi modul de instrumentare a cauzei menţionate anterior", se arată într-un comunicat al Parchetului General. Mihaiela Moraru Iorga este unul dintre procurorii care s-au ocupat de ancheta din dosarul Microsoft. DNA i-a trimis joi în judecată pe Claudiu Florică şi Dinu Pescariu pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor în dosarul Microsoft, după ce anterior au mai fost trimise în instanţă alte părţi din dosar. În Microsoft 1 s-au dat decizii definitive de condamnare. Pe de altă parte, DNA a dispus joi clasarea părţii din acest dosar, care îi privea pe foştii miniştri Dan Nica, Silvia Adriana Ţicău şi Alexandru Athanasiu, cercetaţi pentru abuz în serviciu. Potrivit DNA, cauza a fost clasată pe motiv că faptele s-au prescris.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-02

TAGURI: parchet, augustin lazar, sesizare, inspectia judiciara, dosar microsoft, clasare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JUSTITIABILUL
03 Feb 2018

ALOOOOOOO,..... DNA a anuntat ca au fost clasate acuzatiile in aceasta cauza, in cazul Ecaterinei Andronescu, Adriana Ticau, Mihai Tanasescu, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Serban Mihailescu, pentru ca presupusele fapte de care erau suspectati s-au prescris.......... DEOARECE LA PERIOADA DE PRESCRIERE S-A LUAT IN CALCUL ASTEPTARILE PENTRU OBTINEREA UNOR AVIZE DE LA PARLAMENT SAU ALTE AUTORITATI, S-AU LUAT IN CALCUL ASTEPTATILE UNOR EXPERTIZE SI UNOR RASPUNSURI DE LA AUTORITATILE STRAINE, ETC , CARE DE FAPT SE EXCLUD DIN CALUCULUL TERMENULI DE PRESCRIPTIE......????? STIMATI JUDICIARISTI, JUSTITIARI, DE KKT UNDE-I DOMNIA LEGII IN RO....??? SA SE RECUPEREZE PREJUDICIUL URGENT, IAR PUSCARIABILII POT RAMANE IN LIBERTATE SA MATURE PE UNDE AU UMBLAT CA NISTE TICALOSI, BORFASI, ETC.....,.
Random imageUltimele stiri


loading...