2019-01-21 11:43


Parchetul General, precizări de ultimă oră privind MUNIȚIA jandarmilor și ANCHETA în curs

 |  19:10
Parchetul General, precizări de ultimă oră privind MUNIȚIA jandarmilor și ANCHETA în curs

Parchetul General a publicat joi lista muniției folosită de Jandarmeria Română pe 10 august împotriva manifestanților din Piața Victoriei, precizând că aceasta are ”certificat de calitate și garanție”, precum și „declarație de conformitate”.

”Având în vedere dezbaterile din spațiul public privind tipul gazelor lacrimogene folosite de către Jandarmeria Română în timpul evenimentelor violente ce au avut loc în ziua de 10 august 2018 și, respectiv, în noaptea de 10/11 august 2018, cu ocazia manifestației din București, Piața Victoriei, precum și starea de îngrijorare produsă în rândul persoanelor participante la miting și care au fost expuse substanțelor folosite, pentru a da posibilitatea analizării și stabilirii existenței sau inexistenței unor consecințe medicale, arătăm următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 16 august 2018, procurorii militari au ridicat, în temeiul ordonanței, de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, documentele privind substanțele chimice deținute și folosite cu ocazia intervenției, precum și mostre de muniție neletală și substanțe chimice.

Precizăm că muniția neletală și gazele lacrimogene folosite au “certificat de calitate și garanție”, precum și „declarație de conformitate”. Acestea sunt:

cartuș calibru 38 mm cu efect iritant lacrimogen pentru armă lansator; tipul substanței CS (orto-clorobenzalmalanonitril); grenadă de mână cu efect iritant lacrimogen; tipul substanței CS (orto-clorobenzalmalanonitril); pulverizator de capacitate mărită 6,6 l cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței CS concentrație 1%; pulverizator de mână 60-100 ml cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței OC (oleoresin-capsicum concentrație 10%); pulverizator de mână 400 ml cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței OC (oleoresin-capsicum concentrație 10%); pulverizator de mână 150 ml cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței CS (ortho-chlorbenzylidenmalononitrile concentrație 1%); cartuș calibru 40 mm pentru armă lansator cu efect iritant lacrimogen-încărcătură cu efecte multiple iritant lacrimogene CS (fumigen, acustic, luminos, de consternare, de iluminare, cinetic, de antrenament).

În cauză au fost înregistrate până în prezent un număr de 211 de plângeri penale și au fost audiate 92 de persoane.

De asemenea, menționăm că a fost atașat dosarului de urmărire penală Ordinul de intervenție din data de 10 august 2018 întocmit de către comandantul acțiunii și aprobat de prefectul municipiului București prin contrasemnare.

În prezent se desfășoară activități investigative de anvergură pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violențelor, inclusiv din rândul forțelor de ordine„ transmite Parchetul General.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-16

TAGURI: munitie, jandarmi, proteste, parchetul general
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TRADATORI DE TARA
16 Aug 2018

DISTRUGEREA POPORULUI ROMAN DE CATRE O GASCA DE PARTID . AM FOST LA REVOLUTIE , STIAM DE 4 LUNI INAINTE CA VINE ILIESCU , DAR ACUM REGRET CA AU MURIT OAMENI DE GEABA . MAI BINE PRAFU IN EA DE TARA . UNDE SA MAI DAT ATITA GAZARE LA POPULATIE . LA SALOMEIA , CU NEMTI IN PRIMUL RAZBOI MANDIAL . TRAIASCA UNIUNEA SOVIETICA
ANONIM
16 Aug 2018

Jigodia de lazar are si mostre de FECALE....le.a gustat ??? Au fost proaspete...sau congelat...de ce nu spune nimic de astea ??
ANONIM
16 Aug 2018

COREIA DE NORD SI ERDOGAN , IN PIATA VICTORIEI SI GUVERN MARIONETA DE FEMEI EVA BRAUN ALE LUI HIMMLER
ANONIM
16 Aug 2018

SA VEDEM CE FAC CU POLITISTI - JANDARMI PATRIOTI CARE SAU INTOXICAT SI SAU DUS LA NEVESTE SI COPII CU HAINELE DE LA GAZARE . SAU CEI CARE SE VOR INBOLNAVI ?
JANDARMERIA MAFIEI PSD
16 Aug 2018

Aceasta pseudo-institutie de crima impotriva propriului popor trebui reinfiintata si depopulata de brute si analfabeti tari in pumni si fara creer. In nici un stat european manjfestatiile pasnice nu sunt reprimate cu arme chimice cu efect pe termen lung asupra sanatatii oamenilor pasnici. Huliganii trebuiau extrasi de acesti analfabeti cu pumn tare si dusi la sectie. Totul a fost premeditat de catre ORGANIZATIA MAFIOTA PSD-ALDE-UDMR-MINORITATI CU HULIGANI PLATITI DE ADOLF DRAGNEA SI CAMARILA BOLSEVICA. La ora actuala Romania NU ARE JANDARMERIE CI O ORGANIZATIE PARAMILITARA A MAFIEI PSD.
HEIL
16 Aug 2018

nu uitati ca hitler avea camasile negre care bateau oamenii exact ca aceasta banda interlopa numita jandarmerie.este grav ca parchetul nu l-a arestat pana acum pe acest criminal in serie dragnea ,pe carmen dan,pe seful jandarmeriei,prefectul de bucuresti.jandarmeria va fi desfiintata partidele sa aiba in program ca si desfiintarea ccr cna cncd asf cnair anre.cititi ce a facut hitler inainte de a ajunge la putere si dupa.
UNDE ESTE PORCUL DE DRAGNEA ?
17 Aug 2018

DE VINERI 10 AUGUST NU A AVUT NICI O APARITIE . CREDETI CA ARE MUSTRARI DE CONSTIINTA DUPA MITING ?
JUSTITIABILUL
17 Aug 2018

INTRUCAT DOSARELE LOVITURII DE STAT SI A MINERIADELOR ZAC LA PARCHETUL MILITAR DE PESTE 25 DE ANI "Dosarul MITINGULUI din 10 august 2018" trebuie solutionat de catre TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA.
@ HEIL
17 Aug 2018

JIGODIE....dar cei de la ANTIFA nu erau in negru.???.... cine i.a chemat ??? Cumva nazistul...care are predile tie ptr negru.....probabil de ceea este STERP....MUY BIEN HEIL....TIE SI NAZIȘTILOR
ANONIM
17 Aug 2018

BOGATASII fraudisti ai ROMANIEI SUNT POLITICIENII SEMIDOCTI MAFIOTI SI TICALOSI PRECUM SI REPREZENTANTII PUTERII REZERVATE A STATULUI (din JUSTITIE, SECURITATE, ARMATA, etc). Ro este o tara bananiera. Peste 5 milioane de romani au emigrat, (9 romani pe ora emigreaza) suntem a doua tara din lume la emigratie dupa SIRIA. De ce si CUM s-a ajuns aici? Este OARE poporul roman un popor de sinucigasi…??? Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi. De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate ,progresiste, NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC si de VOLUNTARIAT care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata daca mai putem si cat mai avem ce. Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive, toxice existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general-national. UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VECURI VOR SA VA VADA…???...
ANONIM
17 Aug 2018

CIND SA MAI DAT ATITEA GAZE IN ABUZ ? NEMERNICILOR .ACEASTA EVA BRAUN DE TELEORMAN VA RASPUNDE PENTRU GAZAREA POPULATIEI . . LA LASAT SA MOARA PE BARBASU GRAV BOLNAV IN MOD PREMEDITAT
Random imageUltimele stiri

loading...